SebastianFranckenhaeuser Parempi Helsinki – tehdään yhdessä Helsingistä hyvä ja turvallinen paikka asua

Elävä ja elinvoimainen Helsinki

  • Elävä ja elinvoimainen Helsinki

Kulttuuri on tärkeä osa kaupungin ydintä ja sen tehtävä on rikastuttaa kaupunkilaisten arkea. Monipuolinen kulttuuritarjonta houkuttelee pääkaupunkiin myös matkailijoita, sekä ulkomailta että muualta Suomesta.

Yksi kulttuurin muoto on Helsingissä järjestettävät musiikkifestivaalit, jotka vilkastuttavat selvästi kaupunkikuvaa. Festivaaleilla on yleensä saanut soittaa musiikkia pisimmillään puoleen yöhön ja olisi toivottavaa, että soittoaikoja voitaisiin pidentää. Erityisesti kesäaikaan tulisi huomioida, että esitysten suuret valoefektit vaativat pimeän vuorokaudenajan, jotta ne pääsisivät kunnolla oikeuksiinsa. Festivaaliaikojen pidentäminen on yksi keino turvata festivaalitarjonnan jatkuminen pääkaupungissamme myös jatkossa. Festivaalit tuovat myös kaupungille rahaa matkailijoiden muodossa.

Samaan hengenvetoon esittäisin myös terassien aukioloaikojen pidentämistä. Näen mielessäni lämpimän kesäyön, jossa Helsingin kaduilla olisi terasseja ihmiset viihtyisivät niillä. Samalla kun lupamenettelyä yksinkertaistetaan, tulee huomioida myös mahdollisten meluhaittojen ehkäisy.

 

Rakennetaan yhdessä Helsingistä elävä kaupunki.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän PetriKatajamaki kuva
Petri Katajamäki

Ehdottomasti samaa mieltä: Samaan hengenvetoon esittäisin myös terassien aukioloaikojen pidentämistä. Näen mielessäni lämpimän kesäyön, jossa Helsingin kaduilla olisi terasseja ihmiset viihtyisivät niillä. Samalla kun lupamenettelyä yksinkertaistetaan, tulee huomioida myös mahdollisten meluhaittojen ehkäisy.

Toimituksen poiminnat