SebastianFranckenhaeuser Parempi Helsinki – tehdään yhdessä Helsingistä hyvä ja turvallinen paikka asua

Turvataan laadukas koulutus Helsingissä ja korjataan homekoulut kuntoon

Hyvät koulutusmahdollisuudet on jatkossakin turvattava Helsingissä. Laadukasta perusopetusta pitää tarjota kaikille ja ryhmät on pidettävä oppimisen kannalta sopivan kokoisina. Meidän täytyy lisäksi suoda mahdollisuus erikoistua musiikkiin tai joihinkin muihin oppiaineisiin, joista oppilas on kiinnostunut. Itse olen käynyt yläasteen matemaattis-luonnontieteellisellä linjalla.

Toisen asteen koulutuspaikka tulisi taata kaikille niin, että kukaan ei putoa junasta. Tarjonnan pitäisi lisäksi olla kattavaa, jotta koulumatkat eivät pitenisi merkittävästi. Koulutuspäätöksissä voisimme kuunnella myös opiskelijoiden mielipiteitä ja ottaa ne mahdollisuuksien mukaan huomioon. Oppivelvollisuusikä olisi syytä nostaa 18 vuoteen, vaikka tätä päätöstä emme voikaan tehdä kaupunginvaltuustossa. On tärkeää, että nuoret käyvät koulua ja saavat työpaikan eivätkä joudu väliinputoajiksi. Yhteiskuntamme ei kestä kasvavaa nuorisotyöttömyyttä.

Oppilaitosten opinto-ohjelmiin pitäisi kuulua koululaisten ja opiskelijoiden rohkaiseminen ja tutustuttaminen yrittäjyyteen.  Oman leivän tienaaminen yrittäjänä on yksi varteenotettava vaihtoehto ja yrityksen laajentuessa voi myös työllistää muita. Yrittäjyyden on oltava palkitsevaa ja yhteiskunnan täytyy kannustaa ihmisiä siihen.

Homekoulut on korjattava. Sisäilmaongelmat ovat muodostumassa jo kalliiksi kansanterveydelliseksi uhaksi. Emmehän toki halua, että lapsemme ja nuoremme sairastuvat huonon sisäilman vuoksi.  Kaikkia kouluja ei varmaankaan saada heti korjattua, mutta projekti on aloitettava eikä asian kanssa voida enää viivytellä. Meillä on vaihtoehtoja ja nyt täytyy uskaltaa tehdä valintoja. Tässäkin asiassa tarvitaan rohkeita päätöksiä ja vahvaa johtamista.

Turvataan jatkossakin laadukas ja hyvä koulutus – puhtaassa ympäristössä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat