SebastianFranckenhaeuser Parempi Helsinki – tehdään yhdessä Helsingistä hyvä ja turvallinen paikka asua

Työnteko uudistuu ja uusia käytäntöjä on tarjolla myös kaupungin virastoihin!

Työ muuttuu koko ajan ja sitä tehdään yhä enemmän ajasta tai paikasta riippumatta.  Nykyiset työkalut mahdollistavat työn tekemisen vaikka toiselta puolelta maapalloa. Itse työskentelen keskimäärin kaksi päivää viikosta kotitoimistolla ja koen voivani tehostaa työajankäyttöä huomattavasti. Työmatkoihin kulutetun ajan voi käyttää joko työhön tai harrastuksiin. Tämä on hyvä keino säästää aikaa ja luontoa, kun ruuhkassa seisominen vähenee huomattavasti.

Omalla työpaikallani kaikki palaverit hoidetaan lähtökohtaisesti Skypen välityksellä. Tämän kaikille työntekijöille tarjolla olevan mahdollisuuden avulla palavereihin voi osallistua mistä tahansa, kunhan on käytössä puhelin tai tietokone. Etätyön mahdollistaminen vaikuttaa lisäksi usein yrityksen toimitilatarpeen muutoksiin. Voiko tämä johtaa siihen, että toimisto seisoo jatkossa tyhjillään? – Ei mielestäni. Hyvät ja modernit toimitilat sekä tärkeä ja toimiva työyhteisö saa työntekijät luonnollisesti tulemaan jatkossakin työpaikalle.

Kaupunki on hyväksynyt seuraaville vuosille toimenpideohjelman, jossa painotetaan tehokkuuden lisäämistä kaupungin virastoihin. Uuden työn muotoja tulee hyödyntää ennakkoluulottomasti myös virastotasolla. Mitä se uusi työ sitten on? Se on sitä, että työtä voidaan tehdä tehokkaammin ajasta ja paikasta riippumatta. Tarvitaan vain tietokone, verkkoyhteys ja kuulokkeet – ja ehkä tärkeimpänä asennemuutos.

Tuottavuusohjelmat mahdollistavat upean käden jäljen ja pilveen tallennettaessa tiedostot ovat aina mukana ja ajan tasalla kaikissa eri laitteissa. Palaverit ovat usein aikaa vieviä ja erityisesti sisäisiä palavereita olisi hyvä lyhentää, jotta päästään tekemään ”oikeita töitä”. Ulkoisia palavereita voi hyvin pitää Skypen välityksellä tai videoneuvotteluina, jolloin säästetään aikaa ja matkakuluja.

Työ uudistuu ja muuttuu koko ajan. Mahdollistetaan tehokas uudenmallinen työnteko kaikille!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset