SebastianFranckenhaeuser Parempi Helsinki – tehdään yhdessä Helsingistä hyvä ja turvallinen paikka asua

Liikenteen kehittäminen Helsingissä

Sujuvan ja ympäristöystävällisen liikenteen kehittäminen Helsingissä on tärkeä asia. Kaupungin kasvun ja monimuotoistumisen myötä liikenteen sujuvuus näyttelee helsinkiläisten arjessa entistä suurempaa osaa. Liikennesuunnittelussa tulee huomioida kaupunkilaisten mahdollisuus valita itselleen sopivin kulkuväline ja sujuvin reitti. Monipuolisten liikennepalveluiden avulla ihmisille tarjotaan toimivia ratkaisuja erilaisiin tilanteisiin.

Joukkoliikenteen puolella on tällä hetkellä menossa hyviä kehittämishankkeita, kuten Länsimetro ja Raide-Jokeri. Joukkoliikennettä tulee kehittää niin, että se houkuttelee kaupunkilaisia käyttämään julkisia kulkuneuvoja yksityisautoilun sijaan. Sujuvuuden ohella yksi tärkeimmistä houkuttimista on matkalippujen edullinen hinta. Esimerkkinä mainittakoon, että naapurimaamme pääkaupungissa Tallinnassa kirjoilla olevat voivat matkustaa julkisissa kulkuvälineissä ilmaiseksi. Tätä mahdollisuutta voisi ajatella meilläkin, vaikka aluksi eläkeläisille tiettyinä kellonaikoina. Maksuttomuus ei saa kuitenkaan johtaa kuntaveron korotukseen, vaan silloin jatketaan edullisilla lippuhinnoilla ja uusilla alennusryhmillä.

Joukkoliikenteen kehittämisen ohella meidän pitää huomioida myös yksityisautoliikenteen sujuvuus pääkaupungissa. Toivon ymmärrystä ja hyväksyntää sille tosiasialle, että joillekin oman auton käyttö on välttämätöntä. Kävelykeskustaa suunniteltaessa on syytä ottaa huomioon myös keskustatunnelin rakentaminen autoliikenteen näkökulmaa silmälläpitäen. Pysäköintimahdollisuuksien parantaminen on tärkeää myös yritystoiminnan kannalta. Emme voi olettaa kaikkien liikkeiden siirtyvän kauppakeskuksiin, joissa on hyvät pysäköintimahdollisuudet.

Kävely ja pyöräily ovat useille varteenotettavia tai jopa ainoita liikkumismuotoja joillekin, etenkin keskustassa asuville. Viime vuosien aikana pyöräkaistojen kehittämisessä on mielestäni menty hyvään suuntaan.  Kaupunkipyörien käyttöönotto tukee kevyen liikenteen sujuvuutta ja ympäristöystävällisiä arvoja.  Kaupunkipyörät ovat ensi kesänäkin edullisesti käytettävissä ja yhä laajemmalla alueella.

Liikenne uudistuu tulevaisuudessa. Robottiautoja tulee liikenteeseen. Raideliikenne ja bussiliikenne avataan kilpailulle. Jopa yhteiskäyttöautot ovat tulevaisuutta. Monipuolisten liikennepalveluiden kehittämisen ohella meidän pitää myös ratkoa liikenteeseen liittyviä ongelmia. Hallituksen pitäisi löytää ratkaisu liikenneverkon korjausvelkaan, huomioida liikennesuunnittelun pitkäjänteisyys, ilmastotavoitteet ja liikennepalveluiden eteenpäin vieminen. Keskustelu on avattu ja nyt tarvittaisiin konkreettisia toimenpiteitä.

Haastan helsinkiläiset yhteistyöhön tekemään liikkumisesta helppoa ja sujuvaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset