SebastianFranckenhaeuser Parempi Helsinki – tehdään yhdessä Helsingistä hyvä ja turvallinen paikka asua

Kaatunut alkoholilaki on hallituksen suurimpia munauksia – jos sopua ei löydy

Alkoholilain uudistus on yksi tärkeimmistä tämän hallituskauden uudistuksista ja nyt näyttää siltä, että se olisi kaatumassa. Keskusta on kääntänyt kelkkansa, kun heidän eduskuntaryhmästään löytyy muutamia lain vastustajia. Aina löytyy vastustajia ja varmasti kaikista puolueista, mutta ei tämän takia voida kaataa enemmistön haluamaa uudistusta. Viimeksi, kun asian tarkastin, meillä tehdään edelleenkin päätökset enemmistöllä eduskunnassa.

Ilmeisesti kaikista eniten Kepua risoo ”limuviinat” eli lonkerot, joiden alkoholipitoisuus on 5,5 %. Samaa alkoholia ne minun mielestäni ovat nelosoluen rinnalla. Kyllä limonadit ovat ihan erikseen. Suomalaisesta holhousyhteiskunnasta halutaan pitää kiinni viimeiseen asti, kun monissa Euroopan maissa viinit ja jopa väkevät viinat löytyvät suoraan ruokakaupasta. Suomi on vahvasti osa Eurooppaa, joten otetaan tässäkin asiassa askel lähemmäksi Euroopan muita maita.

Me emme voi tehdä päätöksiä ajatellen vähemmistöjä. Alkoholistit juovat, vaikka alkoholi olisi kuinka kallista tai sen saanti olisi kuinka vaikeaa tahansa. Kaikkien muiden ihmisten elämää halutaan turhaan hankaloittaa ja holhota. Tässä kärsivät nyt ne kaikki muut, joilla ei ole alkoholiongelmaa.

Olen sitä mieltä, että koko Alkon monopoli tulisi kaataa Suomessa. Viinit ja viinat voitaisiin rohkeasti tuoda ruokakauppoihin. Tällä ei olisi mitään vaikutusta Suomen kansaan paitsi niihin, joilla on alkoholiongelma. Viinaa ei enää tarvitsisi hamstrata Alkosta tai laivoilta. Voisin lyödä vetoa, että matkustajatuonti tulisi vähenemään rajusti. Tätähän nykyinen alkoholiuudistus ei pidä sisällään, mutta mielestäni tätä tulisi aidosti lähteä toteuttamaan tulevilla hallituskausilla.

Toteutetaan nykyinen uusi alkoholilaki sellaisenaan ja lähdetään sen jälkeen miettimään tulevia uudistuksia. Sovittu ehdotus tulisi hyväksyä sellaisenaan eikä siihen tule tehdä mitään muutoksia. Täytyy sanoa, että on ollut hienoa nähdä, kuinka Perussuomalaiset ovat pitäneet tästä tiukasti kiinni. Toivotaan nyt, että sopu löytyy ja alkoholilaki tullaan toteuttamaan sellaisenaan. Kepu voisi nyt lopettaa sen venkoilun ja pitää kiinni siitä mistä on sovittu.

Puretaan normit ja eurooppalaistetaan suomalaisia juomatapoja!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset