SebastianFranckenhaeuser Parempi Helsinki – tehdään yhdessä Helsingistä hyvä ja turvallinen paikka asua

Helsingissä epäillään terroriteon suunnittelua – välittömät toimet tarpeen

Iltapäivälehdet uutisoivat tänään, että Helsingissä olisi valmisteltu terrori-iskua ja kohteena olisi ollut Temppeliaukion kirkko. Mittava poliisioperaatio Etu-Töölössä viime sunnuntaina liittyi ilmeisesti juuri tähän ja tavoitteena oli tavoittaa rikoksesta epäilty henkilö. Tällä erää operaatiota ei kuitenkaan jatkettu sunnuntain jälkeen, vaikka henkilöä ei tavoitettu.

Täytyykö Suomessakin tapahtua terrori-isku ennen kuin aletaan toimia? Montako iskua EU-alueelle vaaditaan ennen kuin päättäjät alkavat toimia? Suomessa on Suojelupoliisin mukaan noin 350 radikalisoitunutta henkilöä, jotka ovat poliisin seurannassa. Poliisi ei näillä resursseilla ja käytettävissä olevilla keinoilla pysty vahtimaan 350 ihmistä. Osa Euroopan iskujen tekijöistä on ollut myös seurannassa, mutta iskuja ei pystytty silti estämään.

Suomen tulisi karkottaa maasta ja asettaa maahantulokielto henkilöille, joiden voidaan epäillä olevan radikalisoituneita. Suomesta taistelemaan lähtevät henkilöt tulisi asettaa myös saman tien maahantulokieltoon. Sosiaaliturvatuet täytyisi katkaista heti, kun henkilö matkustaa taistelualueelle. Näitä samoja päätöksiä täytyy tehdä EU-tasolla, jotta henkilöt saataisiin maahantulokieltoon koko EU:n alueella. Henkilöt tulee karkottaa huolimatta siitä oliko meillä luovutussopimusta vai ei.

Mielestäni meidän täytyy suojella kaikin tavoin kansallista turvallisuuttamme. Ei ole myöskään oikein, että sota-alueilta paenneet henkilöt joutuvat pelkäämään Suomessa samoja henkilöitä, kun omassa maassaan. Vastaanottokeskuksissa on tunnistettu näitä radikaaleja useamman pakolaisen toimesta. Jos emme karkota radikalisoituneita, niin ongelmahan vaan siirtyy Suomeen ja seuraa perässä paenneita.

Nyt on se viimeinen hetki tehdä rohkeita ja tärkeitä päätöksiä. Taataan kansallinen turvallisuus!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sulta puuttuu profiilikuva. Saattaa vaikuttaa blogin näkyvyyteen?

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser

Kiitos vinkistä ja nyt asia on korjattu.

Toimituksen poiminnat