Suomi ei tarvitse enää yhtään työtöntä kortistoon

Viime päivinä on käyty kiivasta keskustelua maahanmuuttajien työperäisestä tarpeesta Suomeen ja pääkaupunkiimme Helsinkiin. Ensimmäinen asia, mihin Suomen pitäisi nyt keskittyä, on saada ihmiset töihin ja työllisyys nousuun. Suomi ei tarvitse enää yhtään työtöntä kortistoon eikä meidän talous sitä kestä. Tukijärjestelmää tulee kehittää Suomessa niin, että kannustinloukut poistuvat ja työttömyysturvasta tulee vastikkeellista.

Suomi, kuten monet muut länsimaat ovat epäonnistuneet kotouttamispolitiikassaan. Suomeen saapuneita maahanmuuttajia ei ole saatu tehokkaasti mukaan työelämään ja näin integroitua osaksi yhteiskuntaa. Tätä selittää se, että osassa maahanmuuttoryhmissä on todella alhainen työllisyys. Meidän tulisi ensisijaisesti tukea heitä töihin.

Työttömyyttä löytyy tietenkin myös kantasuomalaisissa, kun työllisyysprosentti on alhainen. Työttömyysturvan vastikkeellisuudella tarkoitan sitä, että henkilö tulisi ohjata töihin, kun hän ei ole löytänyt oman alansa töitä. Suomesta löytyy varmasti työtä, esimerkkinä lumen luonti, vihertyöt ja katujen siistiminen, jota kuka tahansa pystyisi tekemään opastettuna. Työstä voitaisiin sitten maksaa työttömyysturvaa korkeampaa palkkaa/palkkiota. Pitkäaikaistyöttömien olisi helpompi työllistyä, kun on ollut tekemässä jotain työtä eikä näin ole päässyt irtoamaan työelämästä kokonaan.

Matalapalkka-aloille on ollut vaikea saada suomalaista työvoimaa. Jos tämä ei edellisen muutoksen avulla helpotu, niin meillä on paljon työttömiä maahanmuuttajia. Heitä tulisi ensisijaisesti rekrytoida näihin tehtäviin ennen kuin lähdetään tuomaan laivalastillisia uutta työvoimaa ulkomailta. Nyt tulee laittaa jäitä hattuun ja hoitaa ensin nämä asiat kuntoon kotipäässä.

Suomen tukijärjestelmä kannustaa työttömyyteen ja se on väärin. Suomella ei ole varaa siihen, että osa tekee töitä ja osa vetää lonkkaa. Maahanmuuttajien työttömyyden osalta, mielestäni myös oleskelulupia tulisi perua jos henkilö ei löydä töitä.

Korkea työllisyys takaa hyvinvoinnin koko kansalle!

SebastianFranckenhaeuser
Kokoomus Helsinki

Kokoomus Helsinki.
Täällä esitetyt mielipiteet ovat omiani eivätkä edusta työnantajani tai edustamieni yhdistysten kantoja. Verkkosivut osoitteessa www.sebastianf.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu