SebastianFranckenhaeuser Parempi Helsinki – tehdään yhdessä Helsingistä hyvä ja turvallinen paikka asua

Maailman toimivin kaupunki toimii parhaiten ilman kaupunkibulevardeja

Valtuusto hyväksyi eilen kokouksessaan Helsingin kaupunkistrategian vuosiksi 2017–2021. Strategia on mielestäni erinomainen ohjenuora Helsingin kehittämiseen. Seuraavan neljän vuoden aikana nähdään sitten, mitä konkreettista saadaan aikaan.

Huolestuttavinta kaupunkistrategiassa on kaupunkibulevardit, joita mielestäni ei tuli rakentaa. Suunnittelu aloitetaan Vihdintien ja Tuusulanväylän osalta. Asuntotuotantoa tarvitaan lisää, mutta ei pääväylien kustannuksella. Tuhoamme tällä tapaa väylät ja ruuhkautamme Helsingin liikennettä entisestään. Tällä tulee olemaan suuri merkitys helsinkiläisille ja Helsingissä työssäkäyville.

Kaupunkibulevardit toteutuessaan ruuhkauttavat liikenteen Helsingin keskustaan ja sieltä poispäin. Tämä tulee vaikuttamaan Helsingin elinkeinoelämään, koska kuka haluaa toimistoaan huonojen liikenneyhteyksien päähän. Haluavatko asiakkaat ja kumppanit käyttää kallista aikaansa matkustamiseen? Ei kai kukaan halua! Hyötyjinä tässä tulevat olemaan Helsingin ympärillä olevat kaupungit, joihin toimistot tulevat siirtymään parempien liikenneyhteyksien päähän. Hyvä saavutettavuus on liiketoiminnan valttikortti!

Mietitään vielä Tuusulanväylää, joka johtaa Helsinki-Vantaan lentokentälle. Lentokentällä tehdään terminaalilaajennuksia ja varaudutaan tulevaisuuden entistä suurempaan matkustajamäärään. Samaan aikaan Helsinki aloittaa suunnittelua, miten voidaan bulevardisoida lentokentän kannalta tärkein pääväylä. Kaikki turistit eivät kuitenkaan käytä junayhteyttä, joka olisi muutenkin voitu toteuttaa järkevämmin. Itä-Helsingistä lentokentälle kestää vähintään tunnin verran jo nyt. Autolla saman matkan taittaa parhaimmassa tapauksessa 20 minuuttiin. Autoliikenne kentälle on turvattava jatkossakin.

Täytyy muistaa, että nämä ovat vasta suunnitteluasteella, mutta silloin on aina suurempi vaara, että näitä lähdetään oikeasti toteuttamaan. Nyt olisi hyvä ottaa tuumaustauko ja miettiä asiaa vielä kertaalleen.

Ei kaupunkibulevardeja Helsinkiin!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat