Yo-kokeessa ei ole soveliasta pohtia lain rikkomisen oikeutusta

Tämän vuoden äidinkielen yo-kokeessa on ollut tehtävänä pohtia lain rikkomisen oikeutusta. Toisin sanoen sitä, onko joskus oikein rikkoa lakia. Mielestäni lakia ei ole oikein rikkoa missään tapauksessa. Miksi säädettäisiin lakeja jos niitä ei kukaan noudattaisi?

Tällainen yo-tehtävä antaa mielestäni opiskelijoille kuvan, että lain rikkominen olisi joskus oikeutettua. Mieleeni juolahtaa samalla vihervasemmiston kehotus kansalaistottelemattomuuteen esimerkiksi turvapaikanhakijoiden palautusten osalta. Näistähän on uutisoitu viimeisen vuoden aikana useaan otteeseen. Mielestäni tämän tapaisen anarkian lietsominen ei ole soveliasta. Lakeja täytyy kunnioittaa tai sitten täytyy muuttaa muualle sekasorron keskelle jos sellainen miellyttää.

Tehtävä osoittaa hyvin, kuinka tietyillä ryhmillä on mahdollisuus ajaa omaa agendaansa jopa ylioppilasten yo-kokeessa. On mielestäni sopimatonta laittaa tällaisia tehtävänantoja ylioppilaskokeisiin. Lakeja tulee aina noudattaa ja noudattamatta jättämisestä on rangaistava. Yhteiskunnassa ei voi elää kuin pellossa.

SebastianFranckenhaeuser
Kokoomus Helsinki

Kokoomus Helsinki.
Täällä esitetyt mielipiteet ovat omiani eivätkä edusta työnantajani tai edustamieni yhdistysten kantoja. Verkkosivut osoitteessa www.sebastianf.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu