Sarjakuristajan ja muiden rikollisten tuomiot kovemmiksi

Yksi valtiovallan keskeisiä tehtäviä on taata kansalaistensa turvallisuus. Nyt on lähiaikoina ollut kaksikin tapausta, joiden perusteella voisi epäillä, että kansalaisten sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden tunne heikkenee edelleen. Neljännen uhrinsa hengiltä kuristanut lähiöön sopeutumaan sijoitettu sarjamurhaaja Penttilä ja Turun torilla iskenyt terroristi Bouanane. Tämä osoittaa huonoa onnistumista meidän päättäviltä tahoiltamme.

Viime päivinä uutisoitu sarjakuristajan uusin teko herättää järkytystä kaikissa. Hän ei taaskaan ehtinyt olla kauaa vapaalla jalalla, kun uusi surma oli taas tilillä. En voi käsittää miten tällaista henkilöä ei voida pitää lukkojen takana koko elämäänsä. On päivän selvä asia, että tämä henkilö ei ole järjissään ja häntä ei tulisi vapauttaa. Tätä ei kuitenkaan uskota, vaikka hän on uusinut rikoksensa samalla kaavalla useampaankin kertaan.

Käräjäoikeudessa käsitellään tällä hetkellä Turun terrori-iskua. Turun puukottaja tulee myös vapautumaan joku päivä. Kyseistä henkilöä ei tulisi koskaan vapauttaa Suomeen vaan karkotus ja elinikäinen maahantulokielto ovat ainoa järkevä vaihtoehto. Jos laki ei tähän anna mahdollisuutta, sitä on kiireesti muutettava. Oikeusministeri Antti Häkkänen onkin onneksi jo tämän puutteen havainnut.

Missä vaiheessa lainsäädäntömme ja sen tulkinta ovat hapertuneet tälle tasolle, joka tavallisen kansalaisen oikeustajuun ei mahdu? Keiden päättäjien aikana löysennykset on tehty ja minkä politiikan varjolla?

Meidän tulisi taata se, että normaalit kansalaiset saisivat elää ja asua rauhassa pelkäämättä tällaisia henkilöitä. Asia vaatii varmasti lakiuudistuksia, jotta väkivaltarikoksista tuomitaan entistä rankemmin ja tuomion jälkeen kyseiset rikolliset voitaisiin pitää poissa yhteiskunnasta aiheuttamasta vaaraa. Samantapainen leväperäisyys näkyy hyvin monilla elämän aloilla. Kansalaisten asenteet ovat huomattavasti tiukemmat kuin päättäjien ja poliitikkojen.

SebastianFranckenhaeuser
Kokoomus Helsinki

Kokoomus Helsinki.
Täällä esitetyt mielipiteet ovat omiani eivätkä edusta työnantajani tai edustamieni yhdistysten kantoja. Verkkosivut osoitteessa www.sebastianf.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu