SebastianFranckenhaeuser Parempi Helsinki – tehdään yhdessä Helsingistä hyvä ja turvallinen paikka asua

Maahanmuutto – uhka vai mahdollisuus

Pohjoismaat ovat kiristäneet turvapaikkapolitiikkaansa olennaisesti. Suomi on kohta isoissa ongelmissa, mikäli emme toimi samoin. Tanska on ollut selkeästi edelläkävijä ja olen aiemminkin sanonut, että Tanskasta kannattaa ottaa mallia. Itävalta on tehnyt varsin hyviä uudistuksia ja jatkaa niitä koko ajan. Minusta esimerkiksi omaisuuden takavarikointi ja sosiaalietujen kiristäminen ovat juuri niitä oikeita keinoja, joita myös Suomessa tulisi käyttää.

Moni sekoittaa työperäisen maahanmuuton ja humanitäärisen maahanmuuton keskenään joko tarkoituksella tai sitten ei ole asiasta täysin kartalla. Turvapaikkapolitiikalla säädellään jälkimmäistä. Asiasta on vahvoja mielipiteitä niin puolesta kun vastaan. Käsittelen tässä blogissani omaa kantaani.

Nykyinen turvapaikkapolitiikka on aivan liian lepsua. Kuka vaan voi tulla ilman papereita maahan ja hakea turvapaikkaa moneen kertaan, vaikka ensimmäinen hakemus olisi hylätty ja hakemus olisi kiertänyt jo kaikki oikeusasteet läpi. Pitäisi olla mahdollisuus vain yhteen hakemukseen ja yhteen valitukseen. Meidän tulisi muuttaa koko turvapaikkapolitiikkaa EU-tasolla ja perustaa turvapaikkakäsittelyt pakolaisleireille Pohjois-Afrikkaan. Näin ne olisivat tulijoita lähempänä eikä rajojen yli päästettäisi enää ihan jokaista kulkijaa. Tämä on ensisijaisesti turvallisuusriski, kun henkilön tausta ei ole tiedossa. Suurimmalla osalla tulijoista on ollut varaa maksaa kallis pakomatka ja houkutuksena on parempi elintaso Euroopassa. Kukapa ei haaveilisi paremmasta elintasosta, mutta emme voi valitettavasti elättää Suomessa jokaista tulijaa.

Jos ajatellaan kustannusnäkökulmaa, niin nykyinen turvapaikkapolitiikka on tullut jo maksamaan miljardeja ja kulupotti vain kasvaa tulevaisuudessa. Turvapaikanhakijoille tarjotaan rahaa, tukea ja kattavia ilmaispalveluja. Moni kansalainenkaan ei saa näin kattavia ilmaispalveluja, joita esimerkiksi tarjotaan Helsingissä turvapaikanhakijoille verorahoista. Tavallista kansalaista yleensä ihmetyttää myös turvapaikanhakijoiden mahdollinen ajokortti ja/tai auto. En ole vielä tavannut yhtään kantasuomalaista, joille nämä olisi maksettu verorahoista.

Puhutaanpa työperäisestä maahanmuutosta, joka on tietenkin ihan ok, kun Suomeen tullaan tekemään töitä. Oikeutta sosiaaliturvaan ei tällöin tulisi olla ja oleskelupa on voitava peruuttaa jos työt loppuvat eikä uutta löydy. Yritys hakee työntekijöitä ulkomailta ja saa näin työvoimaa. Suomessa sovelletaan edelleen tarveharkintaa, jossa peilataan mahdollista työvoimaa Suomessa sekä EU/ETA-alueella.  Monesti puhutaan, että tarveharkinta tulisi poistaa, mutta minä en näe asiaa niin. Mielestäni nykyinen malli on hyvä, mutta voisimme tehdä siihen mahdollisia alakohtaisia joustoja. Moni poliitikko sanoo, että Suomi tarvitsee lisää työvoimaa ulkomailta. He ovat osittain oikeassa, koska tietyillä aloilla on työvoimapulaa tai matalapalkkatyö ei kiinnosta suomalaisia. Meillä on kuitenkin Suomessa korkea työttömyys tietyissä maahanmuuttoryhmissä. Työllistetään heidät ensin ja hamutaan sitten lisää työvoimaa ulkomailta. Nykyinen sosiaaliturvajärjestelmä passivoi ja on johtanut siihen, että meillä on paljon avoimia työpaikkoja ja samaan aikaan korkea työttömyys. Ainoa lääke tähän on täydellinen sosiaaliturvauudistus.

Tarvitsemme Suomeen ulkomailta huippuasiantuntijoita ja sijoittajia. Suuntaisin tässä katseet enemmän Aasian puoleen kuin Lähi-Itään. Minun on vaikea nähdä, että turvapaikanhakija, joka ei osaa lukea edes omaa kieltään tai saati kirjoittaa sitä, tulisi työllistymään Suomessa. Eivätkä he ainakaan ole näitä huippuasiantuntijoita, joita suomalaiset yritykset tarvitsevat.

Näemme nyt Ruotsissa vaarallisen esimerkin siitä, mihin löysä turvapaikkapolitiikka johtaa. Asenteet ovat vaihtuneet Ruotsissa hyvin nopeasti ja samoin tapahtuu Suomessa. Nykyisen turvapaikkajärjestelmän hyväksyjät ovat vähemmistössä ja hyvä niin. Moni poliitikko joutuu vielä pyörtämään kantansa asiaan, mutta sehän ei ole poliitikoille aivan uutta, että takki kääntyy. Suosittelenkin jokaista valitsemaan ehdokkaan, jolla on yhteneväinen kanta asiaan. On syytä muistaa, että yksi puolue ei voi tehdä uudistuksia vaan eduskunnassa vaaditaan vähintään puolet asian taakse.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Minne on hävinnyt kokoomuslainen Arvo Pohja?

Kirjoitushan on kuin suoraan perussuomalaisten laarista.

Mihinkäs minä nyt sen natsikortin taas laitoinkaan ;-)

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser

#1.

Turvapaikkapolitiikkaan kriittisesti suhtautuminen ei ole Perussuomalaisten yksinoikeus vaan myös muiden puolueiden edustajat voivat suhtautua asiaan kriittisesti. Tämä on minun arvojeni mukaista politiikkaa.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Toivotaan että saat kommenteillasi positiivisen vastaanoton esim. johtajaltanne Orpolta. Tosin mikäli vanhaan tyyliin jatkavat niin todennäköisesti niiden sijaan tulet saamaan puolueestasi potkut...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kommentoin vain humanitääristä maahanmuuttoa eli turvapaikan hakusysteemiä nykyisellään. Mielestäni systeemi on suuri vetovoimatekijä jo siten, että hakemaan voi vapaasti kulkea monen maan rajan yli siihen maahan joka tarjoaa parhaimmat edut. Schengen asetus ei sitä paitsi turvaa laillista kulkemista EU:n sisällä ennen kuin on saanut kulkuluvan eli eu-kortin. EU:n alueelle tullessa on jätettävä hakemus ensimmäiseen saapumismaahan. Tuota asetuksen antamaa turvaa ei ole Suomenkaan päättäjät ottaneet huomioon vaan mitä ilmeisimmin on jossain instanssissa salaisesti sovittu nykykäytännöstä. Päättäjät siis haluavat maahan turvattomuuden lisääntyvän ehdoin tahdoin. Ihan kuin jo ennestään ei vapaa kulkuoikeus EU:n sisällä eu.lansalaisille ole ollut turvattomuutta lisäävä tekijä.

EU:n tulee tehdä päätös, jonka mukaan kaikki turvapaikanhakijat viedään esim. Pohjois-Afriikkaan eu:n jäsenmaiden perustamalle vastaanottokeskukseen, jossa on jätettävä turvapaikkahakemus ja todistettava henkilöllisyys. Hakemus käsitellään myös mainitussa keskuksessa. Olen jokseenkin vakuuttunut tuollaisen systeemin vaikuttavan hakijoiden määrän vähenevän oleellisesti. Vastaaottokeskus olisi samantasoinen kuin mitä ovat pakolaisleirit.

Sen verran työperäisestä maahanmuutosta, että kirjoituksessa esitetty on kohdallaan myös omasta mielestäni.

Jotain rotia luulisi Sipilän hallituksenkin saavan aikaan muiden Pohjoismaiden sekä käytäntöjä tiukentavien jäsenmaiden kanssa, mutta ei. Miksikähän kirjoittajan edustama puolue kokoomus on etunenässä ollut kasvattamaan turvattomuustekijöitä sallimalla nykymallisen menettelyn, sillä onhan kokoomuksen käsissä ollut koko hallituskauden sisäministerin salkku?

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser

#2.

Valitettavasti tämän ensimmäisen saapumismaan käytäntöä ei ole noudatettu, koska Suomihan ei voi olla missään nimessä ensimmäinen saapumismaa. Euroopan maat ovat päästäneet läpi ja turvapaikanhakijat ovat menneet maahan, jossa on korkein sosiaaliturva.

EU:un ulkorajat tulisi saada hallintaan. Käsittelyt siirtyisivät leireille. Ainakin Ranska ajaa tätä vahvasti.

Uskon, että sisäpolitiikka on hyvin salkunkantajansa näköistä politiikkaa. Täytyy huomioida, että myös Perusuomalaiset istuivat hallituksessa pahimman kriisin aikaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Heh, niinpäs PS istui, mutta kun lukee Soinin, silloisen puheenjohtajan, nykyisiäkin plokeja ja niissä minä-keskeistä päätöksen tekemistä, niin eiköhän tuo maahanmuuttopolitiikakin ollut Soinin päätösvallan alla, eikä suinkaan puolueen ohjelman mukaista?

Tässä esimerkki Soinin uudesta kirjoituksesta, jonka muuten minä-Soini kertoo saavuttaneen. Sipilän hallituksessa ei näytä suinkaan istuneen PS vaan Soini "apulaisineen" eli nykyisten sinisten avustamana. "Antti Rinne ja SDP vastustivat raivokkaasti tämän hallituksen aloittaessa autoveron alennusta, joka ohjelmaan vaatimuksestani tuli." http://timosoini.fi/2018/05/mitas-tahan-sanot-antti/

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Sebastian, kirjoitat, että "Puhutaanpa työperäisestä maahanmuutosta, joka on tietenkin ihan ok, kun Suomeen tullaan tekemään töitä."

Puhutaanpa vaan, mutta katso ensin STT:tä ja EU-tiedotusta koskeva puheenvuoroni tältä päivältä:

http://kirsiomp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256130-mi...

Mitä Sinä, Sebastian, olet mieltä näistä lähetetyistä työntekijöistä EU:ssa? Suomessa?

- Parantaako tämä uudistus suomalaisten työnsaantia kotimaassa? ulkomailla?

- Mitkä ovat lyhyen aikavälin vaikutukset esim. rakennusalalle tai siivousalalle, joissa on paljon nyt jo ulkolaisia työntekijöitä?

- Mitkä ovat ko. lain pitkäaikaiset vaikutukset rakentamisen hintoihin? Asuntojen hintoihin? Palkkatasoihin? Veroihin? Hyvinvointiyhteiskuntaamme?

- Miten ko. laki sopii meidän suunniteltuun sote- ja maakuntauudistukseen? Onko tästä vaikutusarviot jo tehtynä? Lähetettyjä työntekijöitä koskeva laki tulee voimaan jo kahden vuoden kuluttua.

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser

#4.

Hyvä puheenvuoro!

Mielestäni uudistus on askel säänneltyyn suuntaan ja en usko sen loppujen lopuksi parantavan suomalaisen työntekijän asemaa. Suomalaisille yleensä maksetaan hyvin jos he lähtevät toiseen EU-maahan töihin. Meidän tulisi purkaa yleissitovuus eikä velvoittaa työehtosopimusten soveltamista EU-alueella.

Tämä tulee selkeästi vaikuttamaan yritysten kannattavuuteen ja se taas heijastuu hintoihin. Asuntojen rakentaminen ja asuntojen hinnat nousevat entisestään, vaikka taso on jo nyt hälyttävän korkea. Palkkataso varmasti nousee ulkomaisilla työntekijöillä, mutta vaikutus valtion verotuloihin on marginaalinen.

Tämä tekee entistä haastavammaksi saada työvoimaa hoitoalalle, jossa on huutava pula tekijöistä.

En ymmärrä, miksi EU kiinnittää aivan vääriin asioihin huomiota, kun olisi tärkeämpiäkin asioita käsiteltäväksi. Nämä voidaan hoitaa kansallisella tasolla.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Kiitos kommentistasi.

Kerrot, että "Mielestäni uudistus on askel säänneltyyn suuntaan ja en usko sen loppujen lopuksi parantavan suomalaisen työntekijän asemaa." Ajattelet tässä siis Suomesta poislähetettyjä työntekijöitä ilmeisesti?

Kerrot, että "Meidän tulisi purkaa yleissitovuus eikä velvoittaa työehtosopimusten soveltamista EU-alueella." Huomasithan, että ko. laki tulee jo kahden vuoden päästä voimaan myös Suomessa. Siis EU määrää niin.

Mielestäni näit asiassa enemmän ongelmia kuin hyötyjä Suomelle: Ilmeisesti et voi sanoa, että uudistus olisi oikeaan suuntaan, koska sanot, että "uudistus on askel säänneltyyn suuntaan"...

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser Vastaus kommenttiin #9

#9.

En usko, että tämä parantaa suomalaisten työntekijöiden asemaa. Ajattelen tässä juuri suomalaisia.

Huomasin ja tämä olikin tyrmistyttävää luettavaa.

Kyllä juuri näin! Tämä ei aja suomalaisten asiaa. Mielestäni sääntelyä tulisi ennemmin purkaa kuin lisätä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva
Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä Vastaus kommenttiin #10

Minusta nykyinen suomalainen käytäntö eli ns. kolmikantatyö on varsin hyvä. Eu tulee nyt sotkemaan tämän kolmion. Ihmettelen, miten tästä on nyt oltu näin hiljaa, esim. rakennusalalla.

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser Vastaus kommenttiin #18

#18.

Kolmikanta on hyvä. Olisin kuitenkin purkamassa TES:n yleissitovuuden, koska me tarvitsemme joustavampia työmarkkinoita. Eipä ole yllättävää, että suomalainen media jättää juuri jotain oleellisia uutisia uutisoimatta.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Suomessa on merkittävä lääkäripula monin seuduin. Voisimmeko tuoda luokkaa 2000-5000 lääkäriä pulaa helpottamaan?

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser

#7.

Voidaan tuoda jos kielitaito ja ammattitaito on kunnossa. Rahat pitäisi vielä löytää myös.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Markkinataloudesta ja kysynnän ja tarjonnan lain vaikutuksista hintoihin kuullut?

Lääkärit ja taksit Suomessa taitavat heti Irlannin katovuosien jälkeen olla se seuraava Giffenin paradoksiin sopiva hyödyke, mikäli lääkäreiden eturyhmäpuolue Kokoomuksen logiikkaa ajattelee.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Mielummin koulutettaisiin Suomalaisia noihin töihin! Joka vuosi jää oppilaita ulos, hammashuollon ja yleensäkin terveydenhuollon opiskeluista, koska opiskelutpaikat loppuvat!! Nyt tarvittaisiin järkevää rahansijoitusta!
jos on pakko niin leikataan ammattikouluilta/yliopistoilta jne. mutta leikattaisiin oikeista paikoista! Leikkausta ei saa jää jättää ammattikoulujen/yliopistojen päätettäväksi, vaan heille pitää sanoa selvästi että nyt ette tähän laita enää euroja!

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Miten hyvin esivanhempasi Carl Frankenhauser muuten osasi suomea kun hän muutti Saksasta Viipuriin?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kyllähän noita voi tuoda ja on tuotukin ihan reipaasti. Jo tässä Vantaalla tuntemani ikääntyneempi pariskunta vaihtoi terveysasemansa Sipooseen nykylain mahdollistamana. Perusteena heillä oli se, että lääkäri Vantaan asemalla ei puhu kunnolla suomea eivätkä he itse puhu venäjää.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Huippuasiantuntijoidenhan tuloon ei juurikaan ole esteitä. Suomi ei ole vaan kovin houkutteleva maa - tuotekehityksen sekä tutkimuksen panostusten mennessä täysin eri suuntaan kuin muissa pohjoismaissa yhä vähemmän houkuttelevaksi se käy.

Raha ei ole se tärkein asia huippuasiantuntijoille vaan se, että pääsee paikkaan, missä tehdään uutta, innovatiivista ja korkealaatuista työtä. Nokiaa lukuunottamatta emme ole kovin houkutteleva. Esimerkiksi teleoperaattorit, joista yhden puolesta kirjoittelet kumppaniblogia, eivät juurikaan enää panosta kehitykseen vaan käyttävät vain muualla kehitettyä.

Miljardi vuodessa vähemmän T&K:een verrattuna vuoteen 2008. Karuja lukuja eivätkä varsinaisesti huippuasiantuntijoita houkuttele.

http://nikokaistakorpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25...

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser

#13.

Olet aivan oikeassa, että Suomen kiinnostavuutta ja vetovoimaa täytyy kehittää. Onneksi meillä on hyvä jalansija pelialalla. Luin juuri myös, että Helsinki on rankattu toiseksi parhaaksi startup-kaupungiksi.

Tuotekehitykseen tulisi yrityksissä panostaa yhä enemmän. Muutenkin Suomessa kokeilukulttuuria tulisi kehittää. Suomessa konkurssi on häpeä kuin muualla maailmassa se on meriitti.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Oletko myös sitä mieltä että suomalaisiin maahanmuuttajiin pitäisi kohdistaa omaisuustakavarikkoja muilla mailla?

"Minusta esimerkiksi omaisuuden takavarikointi ja sosiaalietujen kiristäminen ovat juuri niitä oikeita keinoja, joita myös Suomessa tulisi käyttää."

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Franckenhauser tarkoittaa varmaankin juuri tuota. Outoa myös se, että meidän maahanmuuttajien odotetaan lähtevän pois Suomesta jos työnantajan pesti loppuu. Edes "huippuasiantuntija" (mitä se sitten tarkoittaneekin) ei saa jäädä etsimään uutta työtä tai perustamaan yritystä. Tällä pyrittäneen siihen, että Suomessa työskennellessään työntekijän odotetaan olevan uskollinen ja lojaali työnantajalleen siihen mittaan, ettei irtisanoutuminen ja oman yrityksen perustaminen olisi mahdollista.

Aasialaiset näyttäisivät Franckenhaeuserille kelpaavan, mutta eivät me amerikkalaiset. Aasialaisten kai sitten annettaisiin perustaa yritys, muttei USA:sta tulleiden.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Oletko menettänyt Suomen kansalaisuuden vai mistä moinen huulenheittäminen johtuu? Kyllä samaan perheeseen mahtuu muun maan kansalainenkin ja kaikilla on oikeus asua Suomessa halutessaan.

https://www.infopankki.fi/fi/elama-suomessa/maahan...

"Suomen kansalaisuuteen liittyviä oikeuksia ja velvollisuuksia. Oikeuksista ja velvollisuuksista, jotka koskevat kaikkia Suomen asukkaita, saat tietoa Infopankin sivulta Oikeutesi ja velvollisuutesi Suomessa."
https://www.infopankki.fi/fi/elama-suomessa/maahan...

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #20

Outoa vitsailua Sirpalta. Persut ovat jo ohjelmassaan kieltämässä Suomen kansalaisten paluumuuton, jos he eivät pysty "todistamaan olevansa riittävästi hyödyksi yhteiskunnalle". Nyt Kokoomus on lähdössä samoille linjoille.

Ei Franckenhaeuser erittele kommentissaan Suomen kansalaisia tai muita maahanmuuttajia. Lakimuutoksistahan tässä onkin kyse, ja nuo mainitsemasi kansalaisoikeudet ollaan poistamassa meiltä ulkosuomalaisilta.

Ja kyllä, olen USA:n kansalainen eli juuri sitä kauheaa EU:n ulkopuolista sakkia.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #21

Älähän Jukka vääristele kenenkään sanomisia. Kukaan ei ole estämässä Suomen kansalaisten, eikä ex-kansalaisten, maassa asumista, eikä myöskään hänen perheenjäsentensä, vaikka olisivat minkä maan kansalaisia. Jukka et taida ymmärtää tämän kirjoituksen sanomaa? Tai haluat muutoin antaa väärää kuvaa. Kirjoituksessa puhutaan etupäässä turvapaikanhakijoista, joihin sinä et perheinesi kuulu missään olosuhteissa. Jotain rotia ymmärrykseen, kun puhutaan humanitäärisestä maahanmuutosta.

Voit olla toisen maan kansalainenkin ja kuitenkin olet oikeutettu asumaan Suomessa tänne palattuasi ja saamaan uudelleen kansalaisuudenkin niin halutessasi, jos olet siitä luopunut.

Lue aiemmassa kommentissani olleiden linkkien sanoma, jolloin toivottavasti menee perille mitä mitä tarkoitan, jottei tarvitse jatkaa sivustapuhumista.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #24

Perustuslaki ei ole kuin tilapäinen este lakien muuttamiselle. Persujen ja kokoomuksen suunnitelma on kieltää kaikenlainen maahanmuutto. Tai Franckenhaeuser sallii töihin tulemisen jos sen työnteon jälkeen heti vain muuttaa pois:

"Puhutaanpa työperäisestä maahanmuutosta, joka on tietenkin ihan ok, kun Suomeen tullaan tekemään töitä. Oikeutta sosiaaliturvaan ei tällöin tulisi olla ja oleskelupa on voitava peruuttaa jos työt loppuvat eikä uutta löydy. "

Franckenhaeuserin esittämä muutos on siis paitsi että Suomessa saa olla vain tekemässä töitä, myös se ettei sosiaaliturvaa muuttajalle anneta. Eikä tietenkään hänen perheelleen.

Kysymys on vain siitä onko tämä laki tulossa voimaan myös takautuvasti. Kiinnostaa sikäli että lapseni sai lapsilisää Suomessa ollessaan (ainoa "sosiaaliturvan muoto" josta "nautimme") ja jos se täytyy nyt maksaa takaisin, on varattava siihen rahat.

Eikä Suomen kansalaisuus mikään este ole. Päivi Räsänenkin jo aikoinaan vilautti sen poistamisen mahdollisuutta, ja ei se taida Franckenhaeuserillekaan olla mikään este. Paitsi tietenkin sellaisten maahanmuuttajien jälkeläisten suhteen joiden sukunimi on Franckenhaeuser.

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser Vastaus kommenttiin #32

#32.

Ei tässä ole kenenkään tarkoitus kieltää kaikkea maahanmuuttoa vaan järkevöittää Suomen turvapaikkapolitiikka, joka on leväperällä. Luonnollisesti jos suomeen tullaan työperäisellä oleskeluluvalla, niin se tarkoittaa töiden tekemistä. Suomella ei ole varaa elättää vielä muidenkin maiden kansalaisia.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #41

Ai nyt sitten tarina muuttuu? Ei tuossa aikaisemmassa kommentissa ollut puhetta mistään "työperäisestä oleskeluluvasta" vaan ihan vain töihin tulosta. Maahanmuutto on se rikos, josta pitää rangaista, ei suinkaan ihmisen alkuperä, eikö niin?

Missä mielessä Suomi muka minua on elättänyt? Enkö ole mielestäsi maksanut veroja riittävästi.

Maahanmuuttokieltoja jaetaan kokoomuksesta nykyisin kovin leveällä pensselillä, eikä siinä menossa haittaa lainkaan vaikka samalla tulee kielletyksi myös kansalaisten maassaolo. Samasta oli kysymys kun korkeakoulut muutettiin maksulliseksi "EU:n ulkopuolelta tuleville". Siis "tuleville", myös Suomen kansalaisille.

Voisit yhtä hyvin toimia rehellisesti ja tunnustaa että kaikkea maahanmuuttoa tässä ollaan kieltämässä eikä vain tiettyjen maiden kansalaisten liikkumista.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #21

Just - kerroit jo aiemmin että et uskalla puhua englantia kehäkolmen ulkopuolella koska suomi on niin täynnä punaniskoja.

Joista sinua jo amerikkalainen matkatoimistokin varoitti.
Elämä on.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #28

Punaniskoista en tiedä, mutta mielestäni olisi hyvä jos Suomessa jossain vaiheessa hyväksyttäisiin ihmisiksi myös sellaiset jotka puhuvat vierasta kieltä. Ei heitä pidä pelätä.

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser

#19.

Tässä on tätä tahalleen väärinymmärtämistä taas.

Suomalaiset maahanmuuttajat muualla ja Suomeen tulevat turvapaikanhakijat ovat kaksi eri asiaa, joten en kannata takavarikkoja kaikille maahanmuuttajille vaan niille, jotka tulevat humanitäärisin perustein. Perustetta kun käytetään surutta hyväksi.

Kyllä huippuasiantuntijoilla yleensä on jo seuraava työpaikka tiedossa ja totta kai yrityksen saa perustaa. Lähinnä tarkoitin tässä henkilöitä, jotka ovat esim. matalapalkka-aloilla ja haluavat jäädä sosiaaliturvan varaan.

Minulle kelpaavat kaikki kansalaiset, tosin osa sopeutuu paremmin suomalaiseen kulttuuriin.. Mutta kun töihin tullaan, niin niitä tullaan myös tekemään.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #40

"Mutta kun töihin tullaan, niin niitä tullaan myös tekemään."

Tämä siis koskee myös lapsia ja puolisoita. Jos perheestä ei työllisty kuin se yksi asiantuntija, kuten alussa oli minunkin suhteeni, ei perheenjäsenten enää anneta tulla mukana. Vaikka sitten olisivat Suomen kansalaisia.

En aivan tällaista linjaa olisi odottanut Kokoomukselta, jota olen joskus jopa äänestänyt.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Niin tuossahan puhuttiin humanitäärisistä maahanmuuttajista. Heitä ei suomalaisissa maahanmuuttajissa taida hirveästi olla. Jos tälläisiä kuitenkin sattuisi olemaan, niin varsin luonnollistahan se olisi, että heihin samoja säädöksiä sovellettaisiin.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Kuten tavallista, ei Kankaanpää ymmärrä lukemaansa tai kirjoittaa juuri päinvastaista kuin tarkoittaa.

"Puhutaanpa työperäisestä maahanmuutosta, joka on tietenkin ihan ok, kun Suomeen tullaan tekemään töitä. Oikeutta sosiaaliturvaan ei tällöin tulisi olla ja oleskelupa on voitava peruuttaa jos työt loppuvat eikä uutta löydy. "

Millä tavoin työperäinen maahanmuutto on Kankaanpään mielestä jotenkin "humanitääristä"? Kun itse muutin Suomeen 2000-luvun alussa, oli minulla kaiketi "työperä" koska työnantaja muuttoni maksoi. "Humanitaariseksi" kai luetaan vaimoni ja lapseni muutto koska heillä ei heti muuton yhteydessä ollut töitä, vaan vasta myöhemmin.

Maahanmuuttokieltoa suunnitellaan kaikille, ei ainoastaan pakolaisille.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #31

Kuten tavallista Salakari aukoo päätään jostain mistä ei keskusteltu. Kommenttini koski Valkaman kysymystä omaisuuden takavarikoinnista. Se ei blogistin mainitsemissa maissa ole koskenut työperäisiä maahanmuuttajia, joten vaatii tahallista väärinymmärtämistä, jos niin asian tulkitsee. Salakari tapauksessa tahallinen väärinymmärtäminen kyllä onkin enemmän sääntö, kuin poikkeus.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #35

Täällä keskusteltiin maahanmuutosta. Mistä sinä itse sitten haluaisit keskustella?

Työperäisistä maahanmuuttajista nimenomaan Franckenhaeuser keskustelun aloitti, ja minä jatkoin. Ei tuota nyt kovin monella tavalla voi ymmärtää.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Ihan piristävää luettavaa kokoomuslaiselta. Harmi, että näitä kannanottoja kuulee sieltä vain yksittäisiltä poliitikoilta. Lieneekö tarkoitus kalastella maahanmuuttokriittisten ääniä?

Eniten piristävää oli se, että suhtaudut myös työperäiseen maahanmuuttoon vähän kriittisemmin, etkä poistaisi työvoiman tarveharkintaa. Näen tarveharkinnan poiston yhdessä paikallisen sopimisen kanssa vaarallisena. Se helpottaa ulkomaisen työvoiman hyväksikäyttöä. Itsessään paikallinen sopiminen voisi olla ihan hyvä asia, mikäli tarveharkintaa ei poistettaisi.

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser

#16.

Yksittäiset poliitikot muodostavat puolueen. Olen sitä mieltä, että puolueen linjaa tulee tiukentaa. Tämä onnistuu sillä, että kannatusta asialle löytyy.

Näin on. Meillä on myös paljon maahanmuuttajia työttömänä, joten aloitetaan työllistämällä heidät. Samalla tippuu sosiaaliturvakustannukset.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Toni, kirjoitat, että "Näen tarveharkinnan poiston yhdessä paikallisen sopimisen kanssa vaarallisena. Se helpottaa ulkomaisen työvoiman hyväksikäyttöä."

Kun kahden vuoden päästä koko EU:ssa - siis myös Suomessa - ns. lähetettyjen työntekijöiden palkat tulee olla samat suomalaisten kanssa, niin silloinhan tätä hyväksikäytön vaaraa ei ole. Ks. tuore blogini aiheeseen:

http://kirsiomp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256130-mi...

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Niin siis EU-alueen työntekijöiden kohdalla?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomi tarvitsee lisää väkeä, ihan siivoojasta lähtien. Lisää maahanmuuttoa ja lisää pakolaisia, kyllä tänne niitä mahtuu, tekee hyvää suomalaisille nähdä enenevässä määrin uusia ihmisiä ja uusia kulttuureja.

Me ollaan vanheneva kansa, uutta verta kaivataan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Oletko oikeasti niin tyhmä, ettet ymmärrä mikä on huoltosuhde?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hyvin se menee, kyllä sieltä tulee työvoimaa, ei se riipu kuin suomalaisten asenteesta.

Huoltosuhteen ymmärrän yllätykseksesi, mutta viisaaksi tai tyhmäksi en osaa ketään arvioida, mutta olen iloinen, että sinulla on sellainen taito.

Me tarvitsemme juuri noin ansiokkaita ja taitavia ihmisiä, kuin olet.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #30

Herranjestas mitä tuubaa. Ei se mistään suomalaisten asenteista riipu. Ei matalan tai olemattoman koulutuksen omaaville kielitaidottomille ihmisille ole töitä tarjolla.

Jos työvoimapula joskus iskee, niin silloin voidaan väkeä haalia muualta töihin. Kortistoon heitä on etukäteen aivan turhaa hankkia. Luulisi sinunkin tämän ymmärtävän.

En ota kantaa omaan taitavuuteeni, mutta nettoveronmaksaja olen ollut viimeiset kaksikymmentä vuotta. Joten kyllä Suomi tarvitsee juuri kaltaisiani ihmisiä.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #34

Höpö höpö. Minäkään en ole ollut koskaan työtön ja maksanut veroja jo yli 40 vuotta, mutta Suomeen ei kukaan maahanmuuttaja ole tervetullut. Eikä tule olemaan vielä ainakaan seuraavaan sataan vuoteen.

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser Vastaus kommenttiin #30

#30.

Suomalainen sosiaaliturva on liian houkutteleva, joten sen varaan on helppo jäädä. Ei tämä riipu suomalaisten asenteista vaan tulijoiden kulttuurista. En näe, että kielitaidottomille hnekilöille löytyy edes matalapalkkatöitä.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #44

Ei kukaan ole kielitaidoton, vaikka Kokoomuksesta niin näyttäisikin. Suomessa taitaa olla aika yleinen käsitys että kaikki muut maailman ihmiset keskustelevat vain ilmeillä ja eleillä. Tämä ei pidä paikkaansa.

Suomessa vaaditaan järjettömästi kaikkien suomenkielen murteiden täydellistä hallintaa jokaisessa työssä. Vaikka joku amerikkalainen syöpätutkija (tai edes Franckenhaeusrin ihannoima aasialainen syöpätutkija) tulisi työkeikalle Helsingin yliopistoon, on hänen ihan ensimmäiseksi opeteltava suomenkieli. Muuten ei tutkijapaikkaa myönnetä, sillä Suomessa on ennestään työttömiä.

Onneksi oma vaimoni sai töitä helpostikin kansainvälisistä tehtävistä. Poliitikot ja näille palstoille kirjoittajat eivät ymmärrä että on myös järkeviä työnantajia jotka palkkaavat ihmisiä heidän taitojensa perusteella, eikä sen perusteella miten hyvin Tampereen murre sujuu.

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser

#25.

Meillä on korkea työttömyys tietyissä maahanmuuttoryhmissä, joten aloitetaan heistä. Pakolaiset ja turvapaikanhakijat maksavat meille todella paljon. Meillä ei ole varaa elättää täällä koko maailmaa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Ai Kokoomus epäilee nyt että "koko maailma" on Suomen sosiaaliturvan varassa? Tämä tarkoittaa yli 7 miljardia ihmistä.

Tämä on jopa enemmän kuin Kärnä näillä palstoilla esitti sanoessaan että Suomeen muuttaa piakkoin 600 miljoonaa ihmistä.

Onko seuraava pelko että Suomen on elätettävä jopa kahden maapallon verran ihmisiä?

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Hyvä Seba !

Asiapuhetta.

Viepä tuo nyt sinne kokoomusjohtoon myös, tuntuu että siellä taitaa välillä olla näissä asioissa järjenvalo himmennyt !

Timo Heikkila

Taitaa olla vaalit tulossa kun kokoomuksesta annetaan tuollaisia ulostuloja, totuus on kuitenkin siellä Orpon ja Mykkäsen välissä, .. ei ole lepsua ja tänne mahtuu..

Toimituksen poiminnat