Saako islamia arvostella?

Viime aikoina on käyty kiivasta keskustelua islamin kritisoimisesta. Atte Kaleva on saanut Twitterissä lokaa niskaan urakalla ja hänet on leimattu rasistiksi. Tämä rasisti-kortti kun on aina sellainen, joka otetaan pöytään sopivassa vaiheessa. Olisikin syytä miettiä, miten nimityksen väärinkäyttöä voitaisiin kriminalisoida. Verkkouutiset ovat kirjoittaneet tapauksen taustoista tarkemmin (https://www.verkkouutiset.fi/atte-kaleva-arvostelee-aarisuvaitsevaisia-sortoa-ei-nahda-jos-sortaja-on-muslimi/).

Nykyään tuntuu siltä, että islamia ei saisi arvostella lainkaan, vaikka islam sortaa naisten ja seksuaalivähemmistöjen asemaa. Äärisuvaitsevathan eivät halua tällaista myöntää vaan asiaa yritetään painaa villaisella. Erikoista tilanteessa on se, että feministi voi jopa puoltaa islamin uskoa, vaikka musliminaisten asema ei ole yhdenvertainen miehiin nähden tällä hetkellä.

Ihmettelen kuitenkin missä viipyvät puoluejohdon kannanotot aiheeseen? Mielestäni puoluetoveria ei tule jättää yksin noitavainojen keskelle. Puolueen tuki on tärkeä tällaisissa tilanteissa. Ei riitä, että taputellaan selkään ja tsempataan vaan täytyy tukea myös vaikeina hetkinä. Kokoomuksen tulisi muutenkin sanoutua irti tällaisesta ja tuoda ilmi, että tällainen nimittely ei ole hyväksyttävää nykydemokratiassa.

SebastianFranckenhaeuser
Kokoomus Helsinki

Kokoomus Helsinki.
Täällä esitetyt mielipiteet ovat omiani eivätkä edusta työnantajani tai edustamieni yhdistysten kantoja. Verkkosivut osoitteessa www.sebastianf.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu