SebastianFranckenhaeuser Parempi Helsinki – tehdään yhdessä Helsingistä hyvä ja turvallinen paikka asua

Suuri episodi vai vakava kriisi?

Sisäministeriön skenaarioissa vuodelta 2017 kuvataan kolme tilannetta, jossa Suomeen tiedetään seuraavan 12 kuukauden aikana tulevan joko

1)  10.000 tai alle  ”normaalitilanne”

2) 100.000 on ”suuri episodi” tai

3) 1.000.000 on ”vakava kriisi” joka liittyy vakavaan globaaliin ja / tai alueelliseen kriisiin.

(Valtioneuvosto julkaisu sivu 179, linkki alempana)

Huomattavaa on, että sisäministeriön selonteko suosittaa ainoastaan väliaikaisiin rajojen sulkemisiin riippumatta tulijamääristä. Päätavoitteena on huoltaa ja majoittaa tulijat - kaikki. Jos tulijoita on satojatuhansia tai miljoonia, ehdotetaan lakiin lisättäväksi mahdollisuus pakollisiin kotimajoituksiin, sillä…

”on olennaista, että tällaisissa skenaarioissa kotimajoituksen ratkaisuja syntyisi. Suomessa on noin 3 000 000 asuntoa, joissa useimmissa on runsaasti neliöitä asuttaa ihmisiä. Lisäksi lämmitettyjä varastoja on runsaasti. Vaikka vastuu vastaanotosta on valtiolla, kapasiteettien ylittyessä tilanne kysyisi kuitenkin kansalaiskulttuuria ottaa vastaan turvapaikanhakijoita. Valmiuslain sisältöä ja erityisesti säätelyä tulisi ennakoivasti miettiä.” (Valtioneuvoston julkaisu sivu 196)

 (Lähde: https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/80810/vo%20kyky%20julkaisu_netti_FINAL.pdf)

Tiesitkö mainitun selonteon olemassaolosta? En minäkään. Järkyttääkö? Niin minuakin. Miksi tästä ei ole ollut julkisuudessa yhtään mitään? Herätys vastuullinen faktamedia! A-studio, MOT, HS, Yle. IS, IL ja mitä näitä nyt on.

Meidän tulisi keskittyä nyt siihen, miten saamme tehokkaasti kotiutettua nyt täällä oleskelevat ja palauttaa laittomasti maassa olevat takaisin omiin maihinsa. Tämä prosessi ei ole valitettavasti edes kunnolla käynnistynyt. EU:n ulkorajat tulisi saada tiukkaan valvontaan ja turvapaikkakäsittelyjä ei enää tulisi hoitaa rajalla vaan rajalla tapahtuisi suora käännytys. Turvapaikkakäsittelyt hoidettaisiin jatkossa pakolaisleireillä YK:n hallinnoimana Pohjois-Afrikan puolella, jossa pystytään tarjoamaan ensisijainen humanitäärinen apu. Tämä lopettaisi ihmissalakuljetusbisneksen ja paremman elintason perässä tulevat jäisivät pois prosessista, joka maksaa meille veronmaksajille tuhottomasti.

Kriisitilanteissa on toki myös apua tarvitsevia ja hehän tässä ovat jääneet sijaiskärsijöiksi, koska Eurooppaan tulvii porukkaa, jotka eivät apua tarvitse. Miettikääpä jos olisimme sijoittaneet, vaikka 20 % jo käytetyistä rahoista ja suunnanneet ne oikeasti apua tarvitseville ihan paikan päälle? Tällä rahalla olisi saanut heille vaikka ja mitä. Kun puhutaan, että Afrikkaa tulisi tukea miljoonilla, ollaan kyllä aika väärällä linjalla. Jokaisen maanosan ja maan tulee tulla toimeen ihan omillaan. Vuosikymmenet kehitysapua on syydetty miljarditolkulla kolmansiin maihin ja tulokset tunnetaan. Ainoastaan väestömäärä on kasvanut ja kasvaa, muu kehitys on lähtötasolla, korruptio rehottaa ja kansa on lukutaidotonta.

Samalla kun Valtioneuvosto etsii vastauksia kysymyksiin maahanmuuttajien määristä ja virittää skenaarioitaan, se voisi myös vastata, mitä Suomelle seuraa EU:maiden ensi joulukuussa Marrakeshissa allekirjoitettavasta YK:n sopimuksesta, josta tähän mennessä ovat jo hypänneet pois Tanska, Unkari ja USA.

Valtioneuvosto tietää varmaankin myös, onko Suomen väestön kantokyky 62 miljoonaa, mitä EU-komission Rambollilla teettämä tutkimus väittää. (Lähde: https://ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/e-library/docs...)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän ViliLustman kuva
Vili Lustman

Yleinen moraaliperiaate on, että auttajalla ei ole velvollisuutta vaarantaa itseään liiaksi auttaakseen hädässä olevaa. Suomen lain mukaan auttamisvelvollisuus on yksityishenkilöllä vain, kun auttaminen on auttajan tilanteeseen nähden kohtuullista.

Sama pätee kansainväliseen auttamiseen. Suomella on velvollisuus auttaa ja toteuttaa humaania politiikkaa, mutta vain niin, ettei se aseta omaa yhteiskuntarauhaamme, taloudellista toimeentuloamme tai kulttuurimme olemassaoloa vaaraan. Suomella ei siis ole velvollisuutta ottaa valtavia määriä turvapaikanhakijoita.

Itse kannatan neutraalia avustuskeinojen seurausten ja kustannusten arviointia. Hypoteesini on, että meidän kannattaisi auttaa ihmisiä lähtömaissaan pakolaisleireillä, ja harjoittaa humanitääristä maahanmuuttoa valikoivasti niin, että tuomme Suomeen ihmisiä, jotka ovat varmasti pakolaisia ja joilla on mahdollisuuksia esim. koulutuksen tai osaamisen perusteella löytää paikka helposti yhteiskunnassamme. Näin saamme autettua mahdollisimman useita mahdollisimman taloudellisesti aiheuttamalla uusia pitkäkestoisia ongelmia kotimaahamme.

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser

#1.

Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Pienemmillä panostuksilla lähtömaissa saisimme paljon hyvää aikaa. Aikakausi, jolloin yhdellä sanalla pääsee rajan yli prosessiin on tullut tiensä päähän. Eurooppa ei voi ottaa kaikkia hakijoita vastaan eikä se ole taloudellisesti eikä edes ekologisesti mitenkään järkevää.

Jouni H Nevalainen

Ihmisoikeusopimuksia ja kansainvälisiä sopimuksia on tulkittava nykyhetken mukaisesti. Ei siis sopimuksien laatimishetken olosuhteiden mukaisesti.

Suurin osa hakijoista on elintasopakolaisia. Heihin ei pitäisi soveltaa ihmisoikeussopimuksien velvoitteita humanitaarisesta avusta. Oikeastaan hakijat koittavat ratsastaa väärin perustein ihmisoikeussopimuksilla.

Hakijoita ei saa päästää Eurooppaan, ennen kuin hakemukset on käsitelty.

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser

#2.

Nimenomaan näin! Tilanne on muuttunut, joten myös sopimuksia tulee korjata. Mielestäni kennekään ihmisoikeus ei ole se, että voi mennä mihin maahan lystää ja päästä elämään ilmaiseksi tukien varassa, saaden myös ilmaiseksi kaikki palvelut, joita kyseisen maan kansalaiset saavat. Nykyinen palvelupakettihan on vielä laajempi esim. Helsingissä.

Marja Virkajärvi

Minulla ei ole mitään lisättävää edellisten kommentteihin. Olen täysin samaa mieltä.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Vaalit lähestyy, kun kaiken kansallisen sosialisoija ja maailman sosiaalitoimiston luoja Kokoomus alkaa julkaista tällaisia blogeja!

Tietenkin bloggaajien täytyy olla suurelle yleisölle tuntemattomia! Tuskin muuten tällainen sanojen ja tekojen ristiriita nieltäisi sarvineen ja karvoineen!

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser

#6.

Markku, ole hyvä ja käy katsomassa mitä olen kirjoittanut jo siitä asti kuin aloitin. Olen ollut tätä mieltä alusta saakka ja se ei siitä miksikään muutu. Kriittinen suhtautuminen nykyiseen turvapaikkapolitiikkaan ei ole kenenkään yksinoikeus!

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Ei tietenkään, ja otan ilolla vastaan kaiken tuen ja jokaisen joka käyttää omaa järkeään ja voimiaan vastustaakseen tätä hulluutta.
En silti voi mitään sille, että uskoni Kokoomuksen koti, uskonto ja isänmaa, tunnuslauseeseen on romahtanut täysin! Ja syyt ja syylliset siihen näkyvät uutisissa, joka ikinen päivä! Varsinkin nyt valtion budjetin käsittelyn yhteydessä ja sen sisällöstä suoraan!

Ilmeisesti sinulla ei ole Kokoomuksessa sijaa, paitsi rivijäsenenä Harkimon tapaan, jos tai kun, olet sitä mieltä mitä kirjoitat!

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser Vastaus kommenttiin #8

#8.

Eipä olisi tarvinnut velkaa ottaa jos lopetettaisiin miljardiluokkaa olevat turvapaikanhakijakulut.

Aika näyttää! Jos kannatusta on joku päivä niin sitä on vaikea sivuuttaa.

Käyttäjän ArsiJuhaniKristianSaarijrvi kuva
Arsi Saarijärvi

Kiitos Sebastian suuresta rohkeudestasi.

Onko pakkomajoittaminen perustuslain mukaista ?

Kristinuskoon kuuluu hädänalaisten auttaminen. Mutta mitäs sitten, kun hädänalainen ei oikeasti olekaan hädänalainen vaan sellainen, joka aiheuttaa hädänalaisia ? Harvoin tulijoiden joukossa on kristittyjä pakolaisia. Islamilaisissa maissa kristityt ovat suurimmassa hädässä. Kristityt eivät saa turvapaikkaa, eikä he ehkä pääse edes lähtemään. Kristittyjen pakolaisten kohdalla ei tulisi ongelmaa majoittaa kotiin. Kristitty tai ateistinen majoitusperhe ei olisi heille vääräuskoinen.

Muslimit voisivat saada turvapaikan turvallisista Islamilaisista maista.. Miksi ne valtiot eivät ota heitä, joilla on samanlainen elämänkatsomus, vastaan ? Yleinen argumentti on, että kaikki muslimit eivät seuraa uskontoansa kirjaimellisesti eli ovat sekuläärisiä tai ole toisenuskoisia ihmisiä kohtaan vihamielisiä. Tulijoiden joukossa on kuitenkin tunnetustikin ISIS-joukkoja sekä muslimivihasaarnaajia ja usein toisessa ja kolmannessa polvessa maltillisista herää yhtäkkiä fanaattisia jihadisteja. Näistä on jo esimerkkejä.

Mitä mahdollisia ongelmia syntyy, kun muslimimaahanmuuttajia majoitetaan pakolla kristittyihin koteihin ? Eikö voisi pahimmillaan käydä niin, että raiskaukset, ryöstöt, tapot ja muutkin rikokset lisääntyisi ? Vääräuskoinen (toisuskoinen tai uskomaton) ei ole samalla tasolla islaminuskoisen kanssa ja Islamin mukaan kaikki vääräuskoisen omistama on islaminuskoisen noin vain otettavissa.

Suomen Perustuslaki antaa uskonrauhan, uskonnonvapauden (joka ei siis tarkoita pelkästään vapautta uskonnosta) ja kotirauhan, mahdollisuuden puolustaa kotia, läheisiä ja omaisuutta.

Onko tämän tarkoituksena provosoida ja luoda skismaa ihmisten välille, joka sitten lopulta johtaa sisällissotaan ? Kuka ottaa vastuun mahdollisesta koko suomalaista kansaa koskevasta inhimillisestä kärsimyksestä, jos asiat menevät pahimman skenaarion mukaan ?

Lopuksi. Mitä monikulttuuria on, että nykyiset useat ja rikkaat eurooppalaiset paikalliskulttuurit muutetaan yhden ainoan sallitun ja hyväksytyn tyyppiseksi kulttuuriksi ? Näin tulee lopulta väistämättä käymään, sillä maahanmuuttajien uskonto on hyvin vaativa ja dominoiva suhteessa muihin elämänkatsomuksiin. Mitä enemmän Eurooppaan tulee islaminuskoisia maahanmuuttajia, sitä suuremmin he painostavat muita muuttumaan kaltaisekseen. Moninaisuus piilee siinä, että on muodostunut useita.. Rautalangasta... Maailmassa on kymmeniä erilaisia hedelmiä.. Ja kun ne sekoitetaan blenderillä yhteen kulhoon, on lopputuloksena vain yhdenlainen smoothie.

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser

#10.

Tarvitsemme rohkeita avauksia ja heitä, jotka ovat valmiita järkeistämään nykyistä turvapaikkapolitiikkaa. Nostit kommentissasi todella hyviä pointteja esiin. Pakolaisten pakkomajoittaminen omaan kotiin ensiksi pelästyttää ja tämän jälkeen vihastuttaa. Ei tällaista voida määrätä. Se myös luo ongelmia, joita kuvasit.

Olen itsekin ihmetellyt kristittyjen kohtelua. Islamistit pyrkivät myös omimaan kaikki mahdolliset paikat, jotka ovat meidän uskontokunnallemme tärkeitä. Hyvänä esimerkkinä Jerusalem. Tämän osalta väkivaltaa on harjoitettu paljon eikä tilanne vieläkään ole täysin rauhoittunut. Islamilainen kulttuuri eroaa suuresti omastamme ja meidän tulee puolustaa omaa kulttuuriamme. Meillä ei ole myöskään varaa majoittaa tänne ihmisiä, jotka eivät oikeasti ole avun tarpeessa.

Toimituksen poiminnat