SebastianFranckenhaeuser Parempi Helsinki – tehdään yhdessä Helsingistä hyvä ja turvallinen paikka asua

Irakista tullaan myöntämään passeja Helsinkiin?

Sisäministeriön touhu alkaa muistuttaa pelottavalla tavalla tuhannen ja yhden yön tarinoita nykyaikaisena versiona. Delegaatio sulttaaneita saapuu kauas pohjolan maille lentävällä matolla kirjoittamaan passeja pakoon menneille kansalaisilleen.

Humanitäärisin perustein Suomeen ilman henkilöpapereita tulleille irakilaisille tullaan Irakista delegaation voimin ihan oikeastikin kirjoittamaan passeja. Toiminta hämmästyttää.  Iltasanomat kertoo asiasta seuraavasti:

 ”Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok) mukaan Irakista tulee ensi viikolla Suomeen delegaatio, jonka tarkoitus on myöntää passeja Suomessa laillisesti töissä käyville irakilaisille turvapaikanhakijoille.”

Minun mielestäni ilman henkilöpapereita tulleet henkilöt tulisi kotiuttaa suoraan takaisin lähtömaahan. Emme voi millään tavalla varmistua heidän henkilöllisyydestään ilman henkilöllisyystodistuksia. Tämän takia emme voi myöskään arvioida heidän turvapaikan tarvetta.

Nämä kyseiset irakilaiset ovat siis töissä ilman työlupaa. Jos työperäistä oleskelulupaa haetaan jälkikäteen, niin voisi uskoa, että turvapaikkaa heille ei irronnut. Kun katsotaan irakilaistaustaisten työllisyysastetta, niin se on listan häntäpäässä. Tämän takia uutinen on omalta osaltaan huvittava. Sisäministeri tekee ilmeisesti siis kaikkensa pitääkseen nämä väärin perustein tulleet irakilaiset maassa.

Myös se  tulee mieleeni , että jos on turvapaikanhakija, mutta ilman mitään tarkempia henkilötietoja tai taustaselvityksiä, miten voi Suomessa tehdä töitä? Ja mitä töitä? Esimerkiksi Saksassa bin Ladenin henkivartijana ja vaarallisena aktiiviterroristina tunnettu henkilö oli toiminut turvamiehenä ja vartijana erilaisissa virastoissa. Miten meillä?

Meidän tulisi pikemminkin sopia Irakin kanssa henkilöiden kotiuttamisesta takaisin lähtömaahan. Irak ei ole suostunut vasten tahtoa kotiuttamisiin, vaikka tuemme suurilla summilla Irakia ja meillä on kriisinhallintajoukkoja maassa. Tämän takia kotiuttamiset eivät ole edes kunnolla päässeet alkamaan. Jos asiaa ei saada sovittua, tulee kaikki rahallinen tuki lopettaa, katkaista maiden väliset diplomaattisuhteet ja kutsua samoin suomalaiset joukot takaisin.

En ihmettele yhtään, että Sipiläkin on jäänyt sairauslomalle. Tämä touhu menee päivä päivältä hullummaksi. Mistä löydetään lisää poliitikkoja, jotka ajavat suomalaisten etua?

Mahtuisiko sille lentävälle matolle paluumatkalle ketään?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

"En ihmettele yhtään, että Sipiläkin on jäänyt sairauslomalle. Tämä touhu menee päivä päivältä hullummaksi. Mistä löydetään lisää poliitikkoja, jotka ajavat suomalaisten etua?"

On tämä todella surullista touhuamista. Maa, joka ei ota vastaan kansalaisiaan ottaa kuitenkin vastaan huomattavaa apua Suomesta. On kansainvälisyyden esiintuominen unionissa surkuhupaista touhua. Päästetään ensin todellakin maahan ilman minkään valtakunnan matkustus- ja henkilöpapereita ja vasta myöhemmin ryhdytään miettimään mitä tehdään saadakseen oikeat henkilötiedot selville ja että saa palautetuksi kielteisen päätöksen saaneet.

Ihmettelen suuresti kokoomuksen kannatuslukuja mielipidemittauksissa. Niiden ei mitenkään voisi olettaa tai kuvitella olevan tasolla joita kerrotaan.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Eiköhän kokoomuksen kannatusluvut vastaa todellisuutta.
Demarien pelko on silti kova ja siksi tehdään töitä "demarien tontilla" mutta tuskin tämä auttaa.

Mutu - Orpo ja Mykkänen tanssivat valssia ensi vuonna demarien kanssa ja Antti vie.
Kokoomukselle tämä olisi hyvä paikka tehdä se pieni korjausliike ja nousta takaisin.

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser

#1.

Irakin kanssa tulisi ottaa nyt kovat otteet käyttöön. Eikö se ole jo ihmisoikeusrikkomus jos maa ei ota vastaan omia kansalaisiaan?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Pitäiskö Suomeen saada, ei ainoastaan punavihreä hallitus, vaan vasemmistoenemmistöinen eduskunta, jos ja kun tältä persuporvarihallitukselta tulee niin hassuja ulostuloja? Ainakin kokoomus pitäisi saada yleisten syiden takia oppositioon.

Kun Suomessa viimeksi oli vasemmistoenemmistöinen eduskunta niin Suomeen ei sen enempää tullut turvapaikanhakijoita kuin ollut työperäistä maahanmuuttoa.

Päinvastoin, Suomesta lähti lähes puoli miljoonaa ihmistä elintasopakoilaiseksi Ruotsiin.

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser

#2.

Vihervasemmistohallituksella oltaisiin varmaankin saatu triplattua nykyiset tulijamäärät ja viisinkertaistettua kustannukset.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Tuolle väittämälle ei löydy empiiristä todistusaineistoa.

Politiikassa ei ole oleellista mitä puhutaan, vaan mikä on saldo vaalikauden jälkeen: ja nykyinen persuporvarihallitus hetkellisesti kymmenkertaisti turvapaikanhakijoiden määrän.

Tosin ei riidellä tästä: koska kyllä meitsille käy, että rajat ovat tulevaisuudessakin auki eli kokoomus pysyy hallitusvastuussa.

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser Vastaus kommenttiin #9

#9.

Ei löydy empiiristä tutkimusta, mutta perustan arvaukseni puolueiden kommentteihin.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #11

Meitsi perustaa näkemyksen siihen, mitä itsenäisen Suomen yli satavuotisessa historiassa on tapahtunut kunkin puolueen ollessa hallitusvallassa, ja vedän johtopäätkset näistä puolueista tekoja tai tekemättä jättämisten perusteella.

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser Vastaus kommenttiin #16

#11.

Hyvä sekin tosin tällaista turvapaikanhakija tulvaa ei ole ollut ennen vuotta 2015.

Käyttäjän RamiErnen kuva
Rami Eränen

Tässä lienee väärinkäsitys: "Nämä kyseiset irakilaiset ovat siis töissä ilman työlupaa. Jos työperäistä oleskelulupaa haetaan jälkikäteen, niin voisi uskoa, että turvapaikkaa heille ei irronnut."

Turvapaikanhakija on oikeutettu työntekoon joko 3kk tai 6kk jälkeen hakemuksen jättämisestä riippuen siitä oliko papereita vaiko eikö. Ulkomaalaislaissa lukevaa asiaa.

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser

#3.

Tarkoitan, että työperäistä oleskelulupaa ei olisi tarvinnut jos turvapaikka olisi irronnut humanitäärisin perustein. Tiedän kyllä, että turvapaikanhakijoilla on oikeus tehdä töitä lyhytaikaisesti.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jos passin katoaminen on oikeasti ongelma, kannattaa kääntyä tuon puoleen:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Irakin_Helsingin-suurlähetystö

http://mofamission.gov.iq/en/Finland

Varmaan pääsee valtion kyydillä ilmaiseksikin, jos kauniisti pyytää.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kävi eilen ilmi, ettei Irakin Helsingin-lähetystö myönnä passeja. Pitää hakea Tukholmasta. Henkilöllisyystodistuksia se myöntää.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kannattaisi opetella myöntämään. Mitä sellaisella lähetystöllä tekee joka ei pysty auttamaan kansalaisiaan? Kulosaaren tontit kyllä menevät kaupaksi, joten tiloille löytyy varmasti hyödyllistäkin käyttöä.

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser

#10.

Suurlähettilään talo on niin suori, että siitä olisi saatu hyvä vastaanottokeskus irakilaisille saapujille. Kulut oltaisiin voitu samalla kattaa Irakin valtion puolelta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kyllä kokoomuksen meininki jaksaa kummastuttaa. Onko teilläkin sitä ongelmaa kuin kepulla, että johto vetää ihan eri linjaa kuin kenttä? Vasta ministeriryhmänne otti surullisesti kantaa vihapuheeseen, nyt ministerinne lennättää tänne passivirkailijoita Irakista.

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser

#14.

Minä vastaan omasta mielipiteestäni ja haluan tuoda omat mielipiteeni julki.

Käyttäjän Ainoahelmi kuva
Jenna Simula

Sekä kokoomuslaiset että keskustalaiset ihmettelevät Usarissa omien puolueidensa touhuja. Kaksin rattain? Jos ette kerta kaikkiaan pysty vaikuttamaan puolueidenne touhuihin, niin vaihtakaa toki.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kokoomuslaiset ovat aina ajaneet useammilla rattailla. Se on ollut pienten yrittäjien puolta pitävä EK:n etuja valvova vihreä ja maahanmuuttokriitinen humaani työväenpuolue.

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser

#15.

Suomessa on sananvapaus ja asioista voi olla mitä mieltä haluaa. Jos haluaisi liittyä puolueeseen, jossa on kaikista asioista samaa mieltä, niin pitäisi perustaa oma puolue.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Faktaa:

Vuonna 2015 maahan tulleista turvapaikanhakijoista irakilaisia oli 20 485 henkilöä eli suurin kansalaisuusryhmä ja vuonna 2016 heitä oli 1247 henkilöä eli niin ikään suurin kansalaisuusryhmä.
Irakilaiset ovat olleet suurin kansallisuusryhmä turvapaikanhakijoista myös vuosina 2007- 2014 Migrin tilaston mukaan.
Irakin päässä ministeri on pistänyt pakkopalautusten suhteen ”pelit seis.” Tätä taustaa vasten delegaation tulo Suomeen on täysin johdonmukaista.

Irakissa Suomea pidetään mitä ilmeisemmin hyväuskoisten Hölmälandiana, jonka johdon kanssa saa pelleillä ja ilveillä mielin määrin. ”Partalapsetkin” otettiin ilolla vastaan. Ei tehdä mitään muuta kuin katsotaan ”monttu auki” tulijoiden tekemisiä.

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser

#18.

Näin on! Irakin kanssa tulee ottaa kovat otteet käyttöön.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Pitäisikö sinun nousevana tähtenä kertoa asia puolueesi Kai-pojalle....

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Olen ihmetellyt jo vuosia kokoomuksen syöksyä perinteisestä konservatiivisesta porvaripuolueesta vihervasemmiston syliin.
Kokoomusnaiset ratkaisivat käytännössä tulipunaisen Tarja Halosen presidenttiyden 2000. Juttelin puolueen naisjäsenten kanssa asiasta paljonkin ja he myönsivät, että kokoomusnaisille tärkeämpää oli presidentin sukupuoli kuin ideologia.
Siinjärven suuri poika Katainen aloitti kokoomuksen alamäen, jota ovat jatkaneet Stubb ja Orpo, joita ei erota Arhinmäestä ja Aallosta muu kuin se, että kokoomukselaisena Orpo pukeutuu paremmin. Oma lukunsa on Mykkänen???

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Passien jakaminen tulee paljon halvemmaksi kuin paperittomille tarjottavat ilmaiset vuosia kestävät oikeudenkäynnit.

Ks. alla oleva asiantuntijalausunto, joka samalla pätee niin sotemaku-lakivalmistelun tietosuojaan, KKO:n tuoreeseen lakialoitteeseenkin vakuutusoikeuden ratkaisuissa vähävaraisten hyväksi saatavasta lainopillisesta avusta, kuin nyt myös tässä passien jaossakin (tässäkin kohdin ehkä vähävaraisuuden perusteella):

- -"Perusoikeuskirjan 47 artiklan ensimmäisessä kohdassa nimittäin edellytetään, että jokaisella, jonka unionin oikeudessa taattuja oikeuksia ja vapauksia on loukattu, on oltava tässä artiklassa määrättyjen edellytysten mukaisesti käytettävissään tehokkaat oikeussuojakeinot tuomioistuimessa. Tässä yhteydessä on huomattava, että unionin oikeuden määräysten ja säännösten noudattamisen varmistamiseen tarkoitetun tehokkaan tuomioistuinvalvonnan itse olemassaolo kuuluu erottamattomana osana oikeusvaltioon (ks. vastaavasti tuomio Les Verts v. parlamentti, 294/83, EU:C:1986:166, 23 kohta; tuomio Johnston, 222/84, EU:C:1986:206, 18 ja 19 kohta; tuomio Heylens ym., 222/86, EU:C:1987:442, 14 kohta ja tuomio UGT-Rioja ym., C-428/06–C-434/06, EU:C:2008:488, 80 kohta).

Tässä yhteydessä on myös syytä merkityksellistä todeta EU:n perusoikeuskirjan 47 artiklasta, että POK 47.1 artikla menee pidemmälle kuin Euroopan ihmisoikeussopimuksen 13 artikla, koska POK 47.1 artiklassa turvataan oikeus tehokkaisiin oikeussuojakeinoihin tuomarin edessä EU-tuomioistuimen vakiintuneen oikeuskäytännön mukaan.

Samoin POK 47.2 artikla menee pidemmälle kuin Euroopan ihmisoikeussopimuksen 6 artikla oikeudesta oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin, koska EU-tuomioistuimen oikeuskäytännön mukaan oikeus saada asia käsiteltäväksi tuomioistuimessa ei rajoitu EU-oikeudessa oikeuksia ja velvollisuuksia koskeviin riita-asioihin.

Lopuksi on merkittävä POK 47.3 artikla, koska se turvaa unionin perusoikeutena Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen oikeuskäytännön mukaisesti oikeusavun antamisen tapauksissa, joissa oikeusavun puuttuminen tekisi tehottomaksi tehokkaan oikeussuojan takuun." - -

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/JulkaisuMetatiet...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Hyvin merkillistä on vedota nyt laittomasti maassa olevien kustannustehokuuteen. Paljon kustannustehokkaampaa olisi ollut rajavalvonnalla karsiminen Ruotsista tulevien turvapaikanhakijoiden maahan päästäminen. Tuohon on lailliset keinot käytettävissä, mutta niitä ei kokoomus ja keskusta halunneet käyttää vaan mieluummin paljon kustannuksia aiheuttavan menetelmän. Lisäksi tuli eteen vaikeasti, erittäin vaikeasti, maasta palautettavien suuri määrä. Lisäksi maahan jäi ja on hävinnyt suuri määrä hakijoita, joista ei tiedetä mitään missä ovat tällä haavaa ja ennen kaikkea mitä "miehiä" ovat.

Täyttä populismia ja omien virheellisten tekojen puolustamista on vedota nyt kustannustehokkaseen toimintaan passidelegaation toiminnalla.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Sirpa, siis minä en ole sitä mieltä, että passien jakaminen on halvempaa ja se olisi suotava tapa hoitaa asiaa. Minä vaan kerroin, miten joku voisi asian nähdä. Esim. joku hallituksessa... Ehkä kaikki hallituksessa?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kirsi, en tavallaan sinun mielipiteeksi tuota kommentissani osoittanut vaan hallitukselle. Pahoittelen, kun se ei käy suoraan ilmi.

Toimituksen poiminnat