SebastianFranckenhaeuser Parempi Helsinki – tehdään yhdessä Helsingistä hyvä ja turvallinen paikka asua

YK:n pakolaissopimus hylättävä

Keskustelu on vihdoin alkanut jopa valtamediassa. Iltasanomat kirjoittaa, että kyseessä olisi valeuutiskampanja. Valtamedia selkeästi kirjoittaa kaiken, mitä ulkoministeriö sille syöttää. Samaan aikaan kun muut maat kieltäytyvät allekirjoittamasta sopimusta, Suomi yrittää tehdä kaikkensa, jotta sopimus allekirjoitettaisiin. Vaikuttaa aika uskomattomalta, mutta totta se on!

IS kirjoittaa seuraavasti:

”Yhdysvallat tosin ilmoitti jo ennen neuvottelujen alkua, ettei se hyväksy kompaktia. Lisäksi Itävalta ja Unkari ovat ilmoittaneet, etteivät ne lähde mukaan.

Puola, Australia, Tshekki ja Kroatia ovat sanoneet korkealla poliittisella tasolla, etteivät ne hyväksy kompaktia, mutta virallista tietoa ei ole toistaiseksi tullut.” (Lähde: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005897276.html?fbclid=IwAR3sjtg1lxs5nz...)

Merkelin omasta puolueesta kerätään nyt myös adressiin nimiä ja tämän seurauksena Saksalle voi tulla tiukat paikat jättäytyä sopimuksen ulkopuolelle. Ruotsissa samanlainen adressi kiertää, kuten Suomessakin. Olethan sinä myös allekirjoittanut adressin jo? Minä olen.

Ulkoministeriö yrittää harhauttaa ihmisiä, että kyseessä ei olisi sopimus vaan kompakti. Tässä vaiheessa on hyvä katsoa sanakirjasta, mitä sana tarkoittaa ja se tarkoittaa nimenomaan suomeksi sopimusta. Miksi tällainen paperi sitten allekirjoitetaan jos ei sillä ole mitään väliä?

Sopimusta ei tulisi missään tapauksessa allekirjoittaa, koska siitä ei tule olemaan Suomelle mitään hyötyä vaan päinvastoin haittaa. Suomessa ja erityisesti Ulkoministeriössä tulisi käsitellä kaikki ne eteen tulleet kysymykset ja epäkohdat, jotka ovat nousseet esiin, kun maat ovat sopimusta tutkineet ja päättäneet kieltäytyä.

Tehdään kaikkemme, jotta tätä hullua sopimusta ei allekirjoitettaisi!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

25Suosittele

25 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

”YK:n siirtolaisuus­asia­kirjasta leviää vääriä väitteitä – Meidän (ulkoministeriön) näkemyksen mukaan meneillään on Euroopan laajuinen valeuutiskampanja, eli asiakirjaa ymmärretään tahallaan väärin ja siitä levitetään tarkoituksellisesti väärää tietoa, sanoo ulkoministeriön johtava asiantuntija Renne Klinge STT:lle.”

- ehkä tiedottamisvastuussa olevat poliitkot olisivat voineet tehdä asialle jotain. Paljon aikaisemmin. Näin olisi saatu avoin keskustelu käyntiin ja kansalaisetkin olisivat saaneet sanoa mielipiteensä. Sitä mielipidettäkö UM pelkäsi, vai mistä oli kysymys ? Tuo Euroopan laajuisen salaliiton tai valeuutiskampanjan (?) toitottaminen ei oikeasti poista sittä, mitä sinne housuihin on jo pöllähtänyt.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Sebastian, mutta ei yksin taida ulkoministeriö olla tämän GCM:n hyväksymisen taustalla vaan kyllä vahvasti ovat mukana kaikki kolme hallituspuoluetta; keskusta, kokoomus ja siniset.

Toivottavasti olet yhteydessä puolueesi ministereihin Mykkäseen ja Orpoon sekä luonnollisesti kansanedustajiin. Painostus puolueita kohtaan on tässä varsin merkittävässä asemassa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Ulkoministeriö yrittää harhauttaa ihmisiä, että kyseessä ei olisi sopimus vaan kompakti."

Soinin pirullinen juoni?
Soini on nyt vihervasemmiston lemmikki ja aborttikohu on anteeksiannettu.

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser

#2.

Vain yksi puolue on ottanut näyttävämmin asiaan kantaan, joten suurin osa puolueita tuntuu asiaa kannattavan.

Luonnollisesti olen ollut.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Aivan maaninen pakko on päästä allekirjoittamaan sopimus, joka ei allekirjoittajan itsensä mielestä ole sopimus ja jolla ei ole mitään merkitystä.
Kun tuollaista tarinaa meille syötetään isolla rahalla, pitäisi kyllä hitaammallakin kellojen soida.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

On positiivista lukea, että myös Kokoomuksessa, joku uskaltaa sanoa ääneen sen, mitä todennäköisesti suurin osa suomalaisista ajattelee ja varsinkin ajattelisi, jos meille kerrottaisiin koko sopimuksen sisältö.

Ilmasto- yms. sopimusten kohdalla korostetaan aina sitä "missä joukossa Suomi oikein seisoo". No tässä asiassa on syytä kysyä yhtälailla. Olemmeko me yhdessä Saksan ja Ranskan kanssa osa Afrikkaa vai haluammeko edelleen identifioitua kehittyneeseen maailmaan? Ranskahan on jo tosin Pariisin katukuvan perusteella Afrikan siirtomaa, eikä Saksassa yli puolet poliisiopiston oppilaista osaa kuin auttavasti saksaa.

Uskokaa nyt hyvät ihmiset; Merkelin ja Macronin rakkaustarina on tuhoon tuomittu, vaikka keskinäistä hellyyttä osoitetaan jo ihan julkisesti. He kaatuvat molemmat seuraavien valintojen yhteydessä. Ja tämä sopimus, käytäköön siitä läpikotainen keskustelu Eduskunnassa, että tiedämme näin vaalien alla, missä leirissä kukakin loppujen lopuksi on.

Sebastian, teidän Kokoomuksen nuorten rationalistien on saatava ensin oman puolueenne sokeat federalistit heräämään. Ikävä kyllä ei taida olla ihan helppoa.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Ei kannata mennä vipuun. Kokoomus on jo pitkään harrastanut kaksilla rattailla ajamisen politiikkaa. Tällä pyritään kalastelemaan äänestäjiä, mutta puolueen todelliseen linjaan sillä ei ole mitään vaikutusta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Esim. Ben Z. on usein istutettu 2. rattaiden ajuriksi.
Mutta ei mitään vaikutusta puolueen linjauksiin.

Kuitenkin merkittävä pelinavaus Sebastian F:ltä.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Niin, siksi esitinkin samaa mitä olen täällä ennenkin puoltanut eli sopimuksen julkista käsittelyä eduskunnassa. Tällöin nähdään mitä mieltä eri kansanedustajat ja puolueet ovat asiasta. Ja ennen kaikkea me muut saamme myös tietää sopimuksen koko sisällön.

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser

#5.

Minä olen sitä mieltä, mitä minä haluan. Kannattaa ajatella ihan omilla avoilla eikä puolueen aivoilla. Puolueen toimintaan voi parhaiten vaikuttaa sisältä.

Jussi Tapiola

Hyvä että Kookomuksen sisälläkin aletaan nyt keskustella asiasta, eikä vaan mennä sokeasti joukon mukana. Tälläistä asiaa ei voida päättää niin suppean keskustelun ja tiedotuksen perusteella, mitä nyt tähän mennessä tämän asian ympärillä ollaan nähty. Nyt nähty salailu ja ei kuulu demokratiaan.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ihmisten päiden kääntymiseen tarvitaan selkeä faktaperusteinen argumentointi tai tehokas aivopesu.Tällainen liirum laarum on hyödytöntä.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Luulen, että olet väärässä. Ulkoministeriö teki kardinaalimunauksen kun lähti tiedottamaan median kautta "Euroopan laajuisesta valeuutiskampanjasta". Ihmisillä on erittäin alhainen luottamus poliitikkoja- ja etenkin nykyistä hallitusta kohtaan. Lähtökohta monella ihmisellä on, että jos Soinin johtama ulkoministeriö jotain tuolla tavalla tiedottaa, se todennäköisesti on valhetta. Ulkoministeriö saattoi tuoda GCM-sopimuksen ihmisten kahvipöytäkeskusteluihin.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Avoin tiedotus tai ei. Kyllä tämä Itävallasta lähtenyt vyörytys kohtasi avoimuuden maailmanmestarin Sveitsinkin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #12

Mitä Sveitsistä?

A controversial United Nations Global Compact for Migration has won the approval of the Swiss government, which has nevertheless asked for further clarification of the political scope of the guidelines.

Edit:

The Global Compact for Migration contains ten guiding principles, 23 objectives and a list of possible voluntary actions for implementing each objective. It is not legally binding but has a political impact.

In cases of pending deportations of minors, Switzerland’s laws are not in line with the recommendations, according to the governmentexternal link.

However, it also said in a statement on Wednesday that “since every state is free to decide which actions it wishes to use to achieve the objectives, the identified deviation does not pose an obstacle to approving the Global Compact for Migration”.

https://www.swissinfo.ch/eng/politics/multinationa...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olen samaa mieltä, asiakirjaa ei pidä hyväksyä, nykytilannehan on ihan hyvä, olisihan se aivan älytöntä, että nyt hallitsemattomana rehoittavat kansanvaellukset saataisiin edes jonkin näköiseen hallintaan. JK. sarkasmia, näköjään ei mennyt perille.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

No niin, Sebastian, tuossa on järkeä.

Muistutan kuitenkin, että oma puolueesi on hallituksessa hyväksymässä tuota "kompaktia" (mikä kiertoilmaus!). Ehkä sinunkin kannattaisi miettiä, istutko kokoomuksessa ollessasi oikeilla rattailla.

Proseduudin kiertelevästä muodosta käy ilmi, että sopimus on aiottu vietäväksi läpi kautta rantain, ilman allekirjoituksia ja ilman poliittisia päätöksiä maiden parlamenteissa, jotta sopimuksen velvoittava luonne ei paljastuisi kansalaisille ja maahanmuuttokäytäntöön voitaisiin ujuttaa ”taakanjakosopimuksen” kaltaisia ja lakeihin perustumattomia raja-aitojen madalluksia.

UM:n mainostuksessa käytetty "siirtolaisuuden hallintaan saaminen" merkitsee käytännössä kaiken, myös haittamaahanmuuton, näkemistä työperäisenä *siirtolaisuutena* (siirtolaisuuden nimitystä käytetään nimenomaan työperäisestä maahanmuutosta). Täten myös sosiaalietuusperäisen maahanmuuton päälle - joka on ongelmallisin ja laajin osa kaikesta - yritetään pirskottaa hyödyllisyyden esanssia.

Kyse on globalistien ja avoimia rajoja vaativien pitkästä marssista halki valtioiden.

http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264050-m...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ainoa ristiriita esim Sveitsin lakeihin on alle 15 vuotiaiden palautukset.HohHoijaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

SWI swissinfo.ch has been mandated by the Swiss government since 1999 to inform an international audience about Switzerland, provide a Swiss perspective on international events and developments, and reflect on how the world sees Switzerland.

https://www.swissinfo.ch/eng/swi-swissinfo-ch_the-...

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #18

#18
Onko Seija Nylund "kadottanut" Suomen kielen kun jatkuvasti tulee kommentteja ulkomaan kielillä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #37

Kaikille ei valitettavasti voi olla mieliksi, viimeksi huomautettiin Ilta-Sanomiin viittaamisesta.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Sebastian Frankenhauser ja Wille Rydman ovat opportunisteja, jotka kalastelevat varmasti puoluejohdon siunauksella niiden äänestäjien suosiota, jotka eivät pidä Kokoomuksessa vallalla olevasta yltiöliberaalista linjasta. Itse asiat heitä tuskin kiinnostavat lainkaan, niillä on vain välinearvo kannatuksen saamiseksi ja oman urakehityksen vauhdittamiseksi.

Kokoomuksen todellinen linja näkyy esim. sisäministeri Mykkäsen tekemisissä. Kai Mykkänen on ollut sisäministerinä valtava pettymys. Kuvittelin Orpon aikana, ettei tästä päästä enää alaspäin, mutta olin selvästikin väärässä.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ei se noin mene.Tosiasiassa he sortuvat samaan virheeseen kuin Seehofer.He eivät saa yhtään äärikonservatiivia lisää.Päinvastoin toiselta laidalta vuotaa säkkikaupalla vihreiden laariin.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #20

Kokoomuksella on vielä paljon vanhempia äänestäjiä, jotka äänestävät kokookusta vanhasta tottumuksesta, eivätkä ole huomanneet, ettei se ole ollut enää pitkään aikaan sellainen oikeistokonservatiivinen ja jopa isänmaallinen puolue kuin vielä joskus 80-luvulla. Nämä äänestäjät eivät halua äänestää vihreitä. joka on yleislinjaltaan selvä vasemmistopuolue, jolle isänmaallisuus on lähinnä kirosana.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #22

Olen yli 70.Kokoomuksessa joskus myös enemmän osallisena kuin jäsenmaksun verran.Minulle persujen kuva isänmaallisuudesta on häpeäksi Suomelle.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #27

Siis sekö on häpeäksi, etteivät persut halua täyttää Suomea kehitysmaista tänne täysihoitoon haluavilla luku- ja kirjoitustaidottomilla?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #27

Tämä on tietysti mielepidekysymys. Minulla ei, kokoomusta myös äänestäneelle, ole persujen isänmaallisuus ollenkaan epäselvää.

Käyttäjän SebastianFranckenhaeuser kuva
Sebastian Franckenhaeuser

#14,

Puoluevalintaa on aina hyvä pohtia. Tosin sellaista puoluetta ei löydykään, jossa olisi kaikista asioista samaa mieltä. Täytyisi perustaa sitten ihan oma puolue. Toivottavasti puolueen mielipiteeseen voidaan vaikuttaa, kuten politiikassa kuuluisikin olla. Aika näyttää!

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ja Ruotsissa ei kukaan välitä.Herkkä tilanne hallitusneuvotteluissa varmaankin.Vai lukeeko Åkesson paperin niin, että Ruotsissa on tiukennuksia odotettavissa?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Siitä on tuore TV-keskustelu viime lauantailta:

I Lördagsintervju 33 diskuterar vi regeringens planer på att godkänna av FNs migrationsramverk "Global Compact for Migration".

https://www.youtube.com/watch?v=3BRRZ7My3Wg

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Tässähän tulee justiinsa ne asiat esille mitä väitettiin valheiksi.
Vapaa, turvallinen kulkeminen maasta toiseen.
Kaikille pitää järkätä kaikki etuudet mitkä on maan kansalaisilla.
Kukaan ei sitten olisi laiton siirtolainen.
Soinin pöljä vaan öyhöttää valeita.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #26

Se olikin siltä laidalta;)

Hatets fotsoldater

De tillhör olika ideologiska sfärer. Där finns de SD-vänliga, ofta antimuslimska medierna, som Avpixlat, Dispatch International, Exponerat

och den nya tv-satsningen SwebbTV

https://expo.se/2016/07/hatets-fotsoldater

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen Vastaus kommenttiin #28

No hyvä, pitääkin kuunnella ja katsella sitten sitä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #30

Eikös persuillakin ole joku Putkosen TV-ohjelma, ettei tarvitse kuunnella ruotsidemokraattien?

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen Vastaus kommenttiin #31

En ole vielä katsellut, kiitos käyn vilkaiseen.
Nämä valaisee aika paljon.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #32

Jos osaat saksaa voin yrittää hakea onko AfD:lläkin TV-kanava, sieltäkin varmaan tulisi sitä samaa.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Ei saksaa mutta jos se putkos-tv linkki olis.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Viimeisin näkyisi olevan viime kuulta, mutta ei enää toimi.

Sen sijaan tässä uutisia, joita ei ole missään muussa lehdessä kuin Suomen Uutisissa, ellei ehkä Oikeassa Mediassa:

Philosophia Perennis -verkkojulkaisu kertoo, että monet länsimaat aikovat jättää sopimuksen allekirjoittamatta. Näihin kuuluvat EU-maat Itävalta, Puola, Unkari, Tshekki, Kreikka, Tanska, Italia ja Slovenia. Lisäksi Ruotsi ja Hollanti ovat valmiita hyväksymään sopimuksen vain tietyin muutoksin.

Muista Euroopan maista myös Norja on jättäytymässä pois sopimuksesta, mahdollisesti myös Sveitsi. Samalla kansallista itsemääräämistä korostavalla linjalla ovat länsimaista Australia, Yhdysvallat, Kanada ja Israel sekä Itä-Aasian Kiina, Etelä-Korea ja Japani.

https://www.suomenuutiset.fi/jo-12-euroopan-maata-...

Käyttäjän Kirsiomp kuva
Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

Eikö joku näppärä tekisi tästä jotakin lakialoitetta, joka keräisi päivässä parissa tarvittavat 50 000 allekirjoitusta kansalaisaloitteeseen? Samoin kuin tämä dieselaloitekin....

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei se ehtisi, Väestörekisterikeskuskin tarkastaa kannatusilmoitukset ennen kuin aloitteen voi toimittaa eduskuntaan.

–Asia otetaan vielä marraskuussa esille eduskunnassa ennen kuin presidentti Sauli Niinistö lähtee YK:n konferenssiin Marokkoon, sanoo sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylijohtaja Jorma Vuorio Lännen Medialle.

GCM-asiakirjaa käsitellään hallitustenvälisessä YK-konferenssissa Marokossa joulukuussa. Konferenssin aiheena on turvallinen ja järjestäytynyt siirtolaisuus maailmanlaajuisesti.

https://www.aamulehti.fi/a/201298205

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Outoa, ettei Usarin vaikio suvakit ole taas riuhumassa tässä komenttekentässä. Ehkä tämä johtuu, siitä ettei kirjoittaja ole persu näin ollen kirjoitus ei ole automaattisesti rasismia tai fasismia:)

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Hyvä pointti, eiköhän se siitä johdu.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Saatta olla, että vakiosuvakit ovat kauhusta jäykkinä siitä, että ensimmäisen kerran osapuolia yritetään velvoittaa edes vuoropuheluun jonkinlaisen koordinoidun palautussysteemin aikaansaamiseksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei tarvita mitään koordinoitua palautussysteemiä jos saadaan rajat pitämään laittomat maahantunkeutujat rajojemme ulkopuolella. Suomen ei kannata lähteä maksamaan tarpeetonta kuljeksimista Euroopassa vaan halukkaat voivat anoa siirtolaiseksi Suomeen.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#35

Ilmeisen suurena tekijänä allekirjoituksen varovaisuudelle on pelko hallitsemattomuuden lisääntymisestä, sopimuksen hengestä ja pykälistä huolimatta.

Ylevien puheiden lisäksi ongelmien kumuloituminen on saatava hallintaan. Nyt näin ei ole ja EU n alueella rajavalvontaa tullaan poikkeusasetuksilla jatkamaan, lisäksi mm ssa Ruotsin rikollisuudella saattaa tutkimuksen mukaan olla kytkentöjä yhteiskuntaa rapauttavaan terroriin. Aiheesta SVT

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/785-islamistisk...

anita frisk

Sirpa Abdallah, ainakaan aikaisemmin UMn muistioita ei allekirjoitettu. Vasemmassa yläkulmassa oleva päiväys ja laatijan nimi riittivät. Luottamusyhteiskunnassa kun elettiin.

Toimituksen poiminnat